Šehanović napušta LRH jer dolazi novi vlasnik

Foto: Pixsell Foto: Pixsell

Donedavni šef Uprave nakon gotovo sedam godina odlazi s nagradom od 14.139.387,52 kune.

Odluku o odlasku Igora Šehanovića sa čela opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, Nadzorni odbor kompanije u petak je donio kako bi što prije raščistio situaciju za budućeg vlasnika, u procesu prodaje LRH koji ulazi u završnu fazu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

U procesu dubinskog snimanja koji je pred finišem trenutno su tri investitora, od toga dva vrlo ozbiljna, i očekuje se da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica kompanije koja je već dugo na prodaju.

Nitko od vlasnika ni uprave kompanije u petak nije bio dostupan da bi nam komentirao ove informacije. Kako je objavljeno u petak na Zagrebačkoj burzi, NO LRH je 15. lipnja donio odluku kojom se daje suglasnost na Sporazum o prestanku Ugovora o obavljanju poslova Predsjednika Uprave Društva s Igorom Šehanovićem, koji nakon gotovo sedam godina vođenja kompanije odlazi s izdašnim bonusom od 14.139.387,52 kuna, čija je visina bila propisana ugovorom, a za sad će ga naslijediti dosadašnji član uprave Giorgio Caduma.   

"Igor Šehanović je imao s LRH sklopljen Ugovor o obavljanju poslova predsjednika uprave društva, u okviru kojeg je imao pravo na Nagradni bonus. U razdoblju od 2010.- 2017. godine EBITDA LRH Grupe porasla je preko 25 puta, operativna dobit porasla je preko 5 puta, s 39 na 217 milijuna kuna, a prihodi gotovo 2,5 puta, s 194 na 474 milijuna kuna", pojasnio je u petak predsjednik NO-a Franco Palma. 

Komentari (3)
 • Funky
  Funky 5:48 12.6.2019.

  sada se vidi da su nas opet namagarcili i d aostoa izvlaci lovu a to sto nema prodaje …nas je problem

 • kanabis
  kanabis 11:21 18.6.2018.

  Kako ono ide…nista se ne objavljuje prije potpisivanja. Sad je sve procurilo, dakle potpis je stavljen

 • DonJuan
  DonJuan 23:38 17.6.2018.

  Mislim, prihodi LRH nisu sigurno 474 milijuna kuna, a sa FTB-om su i veći.. No taj podatak u članku nije točan pa nije jasno sto se pod tim podrazumijeva. I da li to znaci da je Sehanovic dobio bonus i za rezultate FTB-a.

  http://zse.hr/userdocsimages/financ/LRH-fin2017-1Y-REV-N-HR.pdf [zse.hr]

  http://zse.hr/userdocsimages/financ/LRHC-fin2017-1Y-REV-K-HR.pdf [zse.hr]

  Al onda to može značiti da odlazi iz kompanije?

  Uglavnom, dosta toga nije jasno, a članak ne konkretizira ništa sto do sada vise-manje već nije bilo poznato. Budemo vidjeli tko će i hoće li poslati ponudu, I tko su ta tri navodno (odnosno dva ozbiljna) interesenta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve