Šehanović napušta LRH jer dolazi novi vlasnik

Autor: Marija Crnjak , 18. lipanj 2018. u 09:28
Foto: Pixsell

Donedavni šef Uprave nakon gotovo sedam godina odlazi s nagradom od 14.139.387,52 kune.

Odluku o odlasku Igora Šehanovića sa čela opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, Nadzorni odbor kompanije u petak je donio kako bi što prije raščistio situaciju za budućeg vlasnika, u procesu prodaje LRH koji ulazi u završnu fazu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

U procesu dubinskog snimanja koji je pred finišem trenutno su tri investitora, od toga dva vrlo ozbiljna, i očekuje se da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica kompanije koja je već dugo na prodaju.

Nitko od vlasnika ni uprave kompanije u petak nije bio dostupan da bi nam komentirao ove informacije. Kako je objavljeno u petak na Zagrebačkoj burzi, NO LRH je 15. lipnja donio odluku kojom se daje suglasnost na Sporazum o prestanku Ugovora o obavljanju poslova Predsjednika Uprave Društva s Igorom Šehanovićem, koji nakon gotovo sedam godina vođenja kompanije odlazi s izdašnim bonusom od 14.139.387,52 kuna, čija je visina bila propisana ugovorom, a za sad će ga naslijediti dosadašnji član uprave Giorgio Caduma.   

"Igor Šehanović je imao s LRH sklopljen Ugovor o obavljanju poslova predsjednika uprave društva, u okviru kojeg je imao pravo na Nagradni bonus. U razdoblju od 2010.- 2017. godine EBITDA LRH Grupe porasla je preko 25 puta, operativna dobit porasla je preko 5 puta, s 39 na 217 milijuna kuna, a prihodi gotovo 2,5 puta, s 194 na 474 milijuna kuna", pojasnio je u petak predsjednik NO-a Franco Palma. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Nema nikog od “dugorocnih” vise da komentira a jos manje da investira !?

Njemac nezna di ce s novcima pa opet renovira nedavno renovirane hotele…a kako su to Ostoja i ini napravili nije ni cudno da im vraca stari sjaj !

Kupio je i brod koji ima namjeru poklonit Opatiji .stite danas,sutra..iako toga u medijima nema…iako neznam sta ce oni s tim..

Samo da jos prodje dokap pa izbace ekipu iz grada..onda su tek na “konju”

 

Pozdrav

sada se vidi da su nas opet namagarcili i d aostoa izvlaci lovu a to sto nema prodaje …nas je problem

Kako ono ide…nista se ne objavljuje prije potpisivanja. Sad je sve procurilo, dakle potpis je stavljen

New Report

Close