Šef Petrokemije: Potencijalni strateški partneri svjesni su naših potencijala

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2014. u 12:04
Dragan Marčinko, predsjednik Uprave Petrokemije/ Nikola Ćutuk/PIXSELL

Iz Petrokemije je stiglo priopćenje s komentarom predsjednika Uprave na jučer objavljene rezultate poslovanja za 2013. godinu.

Iz Petrokemije je stiglo priopćenje s komentarom predsjednika Uprave na jučer objavljene rezultate poslovanja za 2013. godinu.

"Poslovni rezultati Petrokemije za 2013. su očekivani i posljedica su nepovoljnih tržišnih prilika, ali i usporenog restrukturiranja društva. Na svjetskoj razini cijene uree pale su zbog prodora jeftine robe iz Rusije i SAD – a, gdje proizvođači mineralno gnojivo mogu proizvoditi uz jeftinije cijene plina nego u Europi, a također sve je više prisutan trend primjene jeftinijih mješavina sirovina koje proizvode sami proizvođači sirovina u zamjenu za kompleksno NPK gnojivo. No, europski proizvođači imaju druge prednosti kojima anuliraju ponudu globalne konkurencije, a to su blizina tvornica tržištu, koja jamči brzu isporuku robe, i kvaliteta gnojiva. U srednjoj i istočnoj Europi postoji velik potencijal rasta prodaje naših proizvoda i uz oporavak cijena na tržištu očekujemo profitabilno poslovanje. Na poslovni rezultat Petrokemije utjecao je i pad poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, uslijed čega je pala potražnja za mineralnim gnojivima, što je trend za koji očekujemo da će se promijeniti. ", kaže Dragan Marčinko, predsjednik Uprave Petrokemije.

"Potencijalni strateški partneri Petrokemije su duboko svjesni lokalnih i globalnih tržišnih zbivanja, te ih godišnji poslovni rezultati Petrokemije neće iznenaditi. Stoga, poslovni rezultat tvrtke za 2013. neće utjecati na daljnji tijek procesa pronalaženja strateškog partnera. U tijeku je due dilligence tvrtke, a do sredine ožujka iskristalizirat će se najkvalitetnije ponude mogućih partnera. Petrokemija posjeduje brojne prednosti i potencijale koje je u srednjoročnom i dugoročnom periodu, uz kvalitetno ulaganje, moguće realizirati u znatne tržišne uspjehe. Partneri koji se zanimaju za Petrokemiju svjesni su tih potencijala", zaključuje Marčinko.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Cemu cudjenje rezultatima Petrokemije? CEO je bio sef farme S V I N J A kod Todorica i onda sef stupicne CEI agencije koja nije nikada ni profunkcionirala. Eto rezultata ….

imaju jači potencijal od Sanadera i Vidoševića zajedno, u normalnoj državi ne bi imao pravo govoriti osim u sudnici

Potencijalni strateški partneri svjesni su naših potencijala za stečaj!

novi dioki

New Report

Close