Samoborci će u Novoj Gradiški proizvoditi opremu za ventilaciju

Autor: Agencija VLM , 05. prosinac 2013. u 18:58
Branko Duvnjak, direktor Klimaopreme, tvrtke koja proizvodi velike rashladne sustave. Photo: Zarko Basic/PIXSEL

U tvornici će se već u prvoj godini proizvodnje otvoriti pedesetak radnih mjesta.

Grad Nova Gradiška i samoborska tvrtka Klimaoprema potpisali su 37 milijuna kuna vrijedan ugovor o investicijskom ulaganju u tvornicu za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u novogradiškom Industrijskom parku. U tvornici će se već u prvoj godini proizvodnje otvoriti pedesetak radnih mjesta, a uz planirani rast proizvodnje broj zaposlenih trebao bi narasti na 150 do 200. Prva faza ulaganja u proizvodne pogone površine 5.000 četvornih metara trebala bi završiti za dvije godine, dok će ulaganje u dodatne, dvostruko veće proizvodne prostore biti završeno 2020. godine.

– Sa zadovoljstvom ulazimo u ovaj projekt koji će nam osigurati značajan rast poslovanja u budućnosti. Ulaganjem u nove kapacitete i tehnologije naša će tvrtka dobiti snažni zamah u nastojanjima da značajno pojačamo plasman svojih proizvoda na vrlo zahtjevna europska tržišta – rekao je Branko Duvnjak, predsjednik uprave Klimaopreme.

Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović izrazio je zadovoljstvo što su Samoborci prepoznali njihov Industrijski park kao najkvalitetniju od promatranih potencijalnih lokacija za ulaganje u novu tvornicu. Samoborska tvrtka vodeći je hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore. Više od 35 godina isporučuje proizvode u mnoge zemlje Europe. Moderno organiziranu proizvodnu tvrtku čine vrhunski stručnjaci, moderan strojni park, ispitni laboratorij i ERP informatički sustav za upravljanje poslovnim procesima.

Komentirajte prvi

New Report

Close