Sajam namještaja koji stoji uz bok Koelnu

Autor: Biserka Ranogajec , 08. listopad 2012. u 22:00
I ovog puta predstavit će se dizajnerski noviteti/PXL

Hoće li dužnosnici iskoristiti priliku i objaviti kome su sve dali bespovratne državne poticaje?

Na Zagrebačkom velesajmu održat će se od 10. do 14. listopada ove godine Ambienta, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Na ovoj tradicionalnoj i jednoj od najuspješnijih sajamskih priredbi predstavit će se 341 izlagač iz 25 zemalja u deset paviljona. Milan Trbojević, direktor ZV-a smatra kako je sajam nešto bolji od lanjskog jer nastupa više stranih izlagača i najavljuje bogati popratni i stručni program. Ambienta nastoji držati korak sa velikim sajmovima i ugledati se na IMM – Sajam namještaja Koeln, barem u dizajnerskim novitetima i stručno popratnim manifestacijama, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora sajma i sveučilišni profesor Ivica Grbac.Prvog dana Ambiente već tradicionalno održavat će se poslovni klub, susret gospodarstvenika s predstavnicima Vlade i Hrvatskih šuma na kojem će se govoriti o mogućnostima hrvatske drvne industrije na tržištu EU. Organizatori sajma nadaju se i javnoj objavi imena tvrtki koje ove godine dobivaju ukupno šezdesetak milijuna kuna bespovratnih državnih poticaja.

Rajko Ružička iz Hrvatske gospodarske komore podsjeća da je drvna industrija i dalje u krizi iako 65 posto ukupne proizvodnje namještaja i rezane građe završi na inozemnim tržištima i godišnje se od izvoza ostvari do milijarde dolara. Premda je domaćih izlagača upravo zbog krize manje, kaže Ružička, to ne umanjuje značaj ove priredbe na kojoj se ogledaju trendovi u dizajnu i industriji. Direktor Drvnog klastera Marijan Kavran najavljuje akciju četiri hrvatskih proizvođača koji će posjetiteljima dijeliti besplatno po pola kilograma peleta, a jedan od njih dobiva i ekskluzivnu nagradu, 10 tona tog goriva. Dio je to nacionalne kampanje za veću upotrebu ovog goriva iz obnovljivih izvora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close