RIZ Odašiljači smanjili gubitak, povećali prihod

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. listopad 2014. u 11:24
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL (Ilustracija)

RIZ Odašiljači su u prvih devet mjeseci ove godine poslovali s gubitkom od 3,56 milijuna kuna.

RIZ Odašiljači su u prvih devet mjeseci ove godine poslovali s gubitkom od 3,56 milijuna kuna, što je gotovo 70 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, uz istodobno povećanje prihoda za 46 posto, pokazuje danas objavljeno nekonsolidirano financijsko izvješće te tvrtke.

Usporedbe radi, u prvih devet mjeseci 2013. godine gubitak RIZ Odašiljača iznosio je gotovo 11,6 milijuna kuna.

Poslovni prihodi tvrtke porasli su u tome razdoblju za 10,5 milijuna kuna, odnosno za 46 posto, premašivši 33,2 milijuna kuna.

Iz RIZ Odašiljača navode da su u prvih devet mjeseci, prema planovima, izvršene isporuke kupcima u Japanu i Koreji te ističu da će se i ostale isporuke do kraja godine odvijati prema planu.

"Potpisani su ugovori za proizvodnju odašiljača za inozemne kupce te je osigurana puna zaposlenost. Poslovi se odvijaju sukladno godišnjem planu. Program 'brojila' očekuje potpis novog dvogodišnjeg ugovora", stoji u financijskom izvješću te kompanije.

Poslovanje ove tvrtke opterećuju gubici iz ranijih godina, koji ukupno za razdoblje od kraja 2005. do kraja 2013. godine iznose više od 63,4 milijuna kuna. Kako bi se taj iznos podmirio, Uprava RIZ Odašiljača nedavno je sazvala Glavnu skupštinu dioničara za sredinu prosinca, na kojoj će biti predloženo smanjenje temeljnog kapitala. Predlaže se njegovo smanjenje sa sadašnjih 138,4 na 56,12 milijuna kuna, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionica s trenutnih 370 kuna po dionici, na 150 kuna po dionici.

Komentirajte prvi

New Report

Close