Restrukturiranje jamči samoodrživost i čuva radna mjesta

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2018. u 14:30
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Sindikat u Dalekovod proizvodnji na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će uskoro pokrenuti štrajk zbog nepotpisivanja novog kolektivnog ugovora i smanjenja radničkih prava.

Iz Dalekovod proizvodnje u petak su izvijestili da je u tijeku restrukturiranje i da samo potpuno provođenje plana restrukturiranja jamči samoodrživost kompanije i čuva radna mjesta, uz potencijal za rast u budućnosti.

Uprava u priopćenju, u kojem se osvrće i na najavljeni štrajk, navodi da je u tijeku restrukturiranje kompanije, koja kao samostalna tvrtka s 580 zaposlenika u ukupnim prihodima od prodaje Dalekovod grupe sudjeluje s 19 posto.

Sindikat u Dalekovod proizvodnji na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će uskoro pokrenuti štrajk zbog nepotpisivanja novog kolektivnog ugovora i smanjenja radničkih prava. Premijeru Andreju Plenkoviću poručili su neka se probudi i reagira na zakidanje radnika.

 Na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata proizvodnje Dalekovod i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Ivica Bajlović pojasnio je da nisu uspjeli pregovori s novoimenovanim predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom o novom kolektivnom ugovoru, a Kolak je svim radnicima, njih 580, najavio otkaze ugovora o radu uz ponudu novih ugovora s bitno smanjenim pravima. 

Iz Dalekovod proizvodnje, pak, u priopćenju ističu kako se "restrukturiranje provodi s ciljem optimizacije proizvodnih procesa i osiguravanja konkurentnije pozicije na svjetskom tržištu na kojem Dalekovod kao grupacija već duže vrijeme postiže vrlo dobre rezultate".

Napominju i kako je poslodavac napravio sve da u procesu restrukturiranja zadrži sve radnike, a prioritet u procesu jest usklađenje visine plaća s mogućnostima kompanije.

"Restrukturiranje ne znači linearno smanjivanje plaća, već je riječ o promjeni tarifnog modela koji će omogućiti da znanje, učinkovitost i rezultati svakog pojedinog zaposlenika budu adekvatno nagrađeni, dok najugroženije skupine radnika i njihova primanja ostaju zaštićena", ističu iz tvrtke.

Dodaju kako se ostala prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora, poput božićnica i regresa ne ukidaju, već će njihova isplata biti vezana uz rezultat po vrlo jasno definiranim pravilima.

"Samo potpuno provođenje plana restrukturiranja jamči samoodrživost kompanije i čuva radna mjesta zaposlenih uz potencijal za rast u budućnosti, do kojeg može doći isključivo suradnjom radnika, socijalnih partnera i Uprave do ispunjenja zajedničkih ciljeva", poručili su iz Dalekovod proizvodnje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sindikati su jedno od najvećih zala u Hrvatskoj! Ne štite nikoga, a rade ogromnu štetu radi par velikih plaća sindikalnih vođa! Da ne napišem da se bave mafijašenjem! Ali srećom i vrijeme takvog ponašanja prolazi, a ovce sve bolje vide….

nemam komentar samo znam da je ovo jedina firma top topova

Čuva neradna mjesta onih u kancelarijama! Da bi spasili svoja uhljebnička mjesta sijeku radna mjesta u proizvodnji. Totalni debilizam rukovodećih kadrova, izgubili su osjećaj za stvarnost odavno. Ali neka i njih će to na kraju stići ili će se na kraju morati sami verati po dalekovodima jer radišni ljudi sada imaju gdje pobjeći. Velika je Europa – hvala Bogu!

Podržavamo !

New Report

Close