Rekordna godina za ACI

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2019. u 16:40
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dobit Društva porasla je za 54% i iznosi 38,4 milijuna kuna, dok je EBITDA povećana za 22% i iznosi 93,9 milijuna kuna.

Za ACI d.d. 2018. g. bila je rekordna godina, stoji u današnjem priopćenju kompanije koja je lani povećala ukupne  prihode za 7%, na 216 milijuna kuna, uz najveći rast prometa u ACI marini Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula.

Dobit Društva porasla je za 54% i iznosi 38,4 milijuna kuna, dok je EBITDA povećana za 22% i iznosi 93,9 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza povećani su za 2 % u odnosu na prošlu godinu, dok je na dnevnom vezu ostvareno 96 tisuća brod dana, što predstavlja pad od 8% u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez se u izvještajnom periodu ostvarilo povećanje od 7% u brod mjesecima.

"Tijekom 2018. g ACI nastavlja sa strateškim promjenama u poslovanju uz značajnu usmjerenost podizanju kvalitete usluge, privlačenju nove klijentele te istraživanju tržišnih potencijala Jadrana. Pokrenute su bitne stvari za modernizaciju i napredak poslovanja, poput digitalizacije poslovanja i uvođenja CRM sustava. U svrhu unaprjeđenja kvalitete usluga, provedeno je niz manjih i većih investicijskih ulaganja", podsjećaju u kompaniji koja je dovršila i najznačajniji investicijski projekt u povijesti ACI-ja,  kompletnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj.

Komentirajte prvi

New Report

Close