Regija o Agrokoru: Ministri Srbije, Slovenije, BiH i C. Gore formirat će poseban tim za kontrolu

Autor: Ana Blašković , 19. travanj 2017. u 22:00
Foto: Srđan Ilić / Pixsell

Premda nitko iz Banskih dvora na sastanak nije bio pozvan, istaknuta je “spremnost za razgovore s predstavnicima Vlade Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokora”.

Sastanak ministara regije na temu Agrokora održan u Beogradu završio je porukom da države na kojima koncern posluje očekuju jednaki tretman dobavljača u Hrvatskoj i izvan nje.

“Očekujemo da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi koncerna”, priopćeno je. Resorni ministri Srbije, Slovenije, BiH i Crne Gore na sastanku sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem formirat će ministarski tim za razmjenu informacija i zajedničke aktivnosti, no svaka će zemlja provoditi kontrolu financijskih i robnih tokova kompanija vezanih za koncern sukladno svojim zakonima.

Premda nitko iz Banskih dvora na sastanak nije bio pozvan, istaknuta je “spremnost za razgovore s predstavnicima Vlade Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog Agrokora”. Vučić je rekao da neće dozvoliti prelijevanje štete na lokalne kompanije spomenuvši mogućnost posezanja za privremenim mjerama pred Privrednim sudom.

“Što se tiče Mercatora S, imamo direktan financijski ugovor sa slovenskim Mercatorom, a ne s Agrokorom i to nam daje neku vrstu nezavisnosti od Agrokora, ali u krajnjoj liniji u istoj smo situaciji”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close