Reakcija Brodomerkura

Autor: Objava za medije , 26. studeni 2018. u 11:47
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

“Financijska izvješća društva su javno objavljena i lako provjerljiva te je neprihvatljivo na ovakav način objavljivati informacije”, stoji u reagiranju Brodomerkura.

Brodomerkur je reagirao na tekst pod naslovom "Novčane kazne uvertira su za izbacivanje s burze" (http://www.poslovni.hr/burze/novcane-kazne-uvertira-su-za-izbacivanje-s-burze-u-2019-347214) objavljen u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika 22. studenog.

"U navedenom članku objavljena je informacija da je društvo Brodomerkur "kompanija koja je poslovno već dugo polumrtva".

Takva informacija je netočna, neprovjerena, uvredljiva te nanosi tešku štetu društvu u poslovnim odnosima s financijskim institucijama i poslovnim partnerima. Dionice društva kotiraju na burzi i ovakva netočna informacija utječe na ulagatelje kod donošenja odluke o ulaganju u društvo i ostvarivanja poslovnih odnosa s istim.

Suprotno navednom, prava je istina da društvo Brodomerkur uredno posluje bez blokade poslovnih računa, isplaćuje plaće radnicima, nema poreznog duga i ostvaruje prihode oko 400 milijuna kuna godišnje. Također, financijska izvješća društva su javno objavljena i lako provjerljiva te je neprihvatljivo na ovakav način objavljivati informacije", stoji u reagiranju Brodomerkura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close