Radnicima ‘Revije’ ipak četvrtina zaostalih plaća do Nove godine?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. prosinac 2012. u 17:28
Thinkstock

Radnice šibenskog tekstilca u stečaju ‘Revije’ mogle bi dobiti četvrtinu svojih potraživanja od devet neisplaćenih plaća, dnevnica i putnih troškova u ukupnom iznosu od oko 13 milijuna kuna, rečeno je na sedmoj usmenoj javnoj dražbi koja je danas održana na Trgovačkom sudu u Šibeniku u sklopu 12 godina dugog stečajnog postupka.

Radnice šibenskog tekstilca u stečaju 'Revije' mogle bi dobiti četvrtinu svojih potraživanja od devet neisplaćenih plaća, dnevnica i putnih troškova u ukupnom iznosu od oko 13 milijuna kuna, rečeno je na sedmoj usmenoj javnoj dražbi koja je danas održana na Trgovačkom sudu u Šibeniku u sklopu 12 godina dugog stečajnog postupka.

Stečajni upravitelj 'Revije' Ivan Rude najavio je tu mogućnost s obzirom da je stigao novac od prodaje dijela Revijine imovine, stare upravne zgrade šibenskog tekstilca, koja je prodana privatnoj osobi za 3,3 milijuna kuna.

Radnice se nadaju kako bi uplata, koju čekaju već 12 godina, mogla 'sjesti' koncem ove godine, kao 'božićni poklon'.

Ističu svoju želju da se ostatak Revijine imovine proda u cijelosti, uz garanciju pokretanja proizvodnje u bivšim Revijinim pogonima, a tomu se nada i Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Na današnjoj javnoj dražbi na Trgovačkom sudu nije pristigla nijedna ponuda zainteresiranih za kupnju Revijinog proizvodnog pogona u Bilicama koji se prodaje po cijeni od 24,5 milijuna kuna.

Takav scenarij, moglo se čuti, odgovara radnicama budući da bi se pukom rasprodajom imovine moralo najprije namiriti Ministarstvo financija, kao najveći Revijin vjerovnik, što znači da radnicima ne bi ostalo ništa.

Zbog toga sindikalist Uranija kao najpovoljnije rješenje ističe pronalazak strateškog partnera, potom izradu stečajnog plana, i makar djelomično pokretanje proizvodnje.

Stečajni upravitelj Ivan Rude kazao je kako konstantno radi na pronalasku strateškog partnera.

Slijedeće ročište u ovom slučaju zakazano je najkasnije za travanj iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close