Radnicima Adriadiesela isplaćeno pola plaće za siječanj, sudbina tvrtke još upitna

Foto: Dominik Grguric/PIXSELL Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Navodno su predstavnici ruskih partnera najavili dolazak na razgovor s Karlovačkom bankom.

Radnici su na svojim radnim mjestima, no sudbina tvrtke i dalje je neizvjesna. Zaključak je to nakon posljednjih događanja vezanih uz karlovački Adriadiesel.

"Zasad kao jedinu pozitivnu stvar možemo reći kako je zaposlenicima isplaćeno pola plaće za siječanj. O drugim procesima vezanim uz budućnost Adriadiesela nažalost malo znamo", rekao je Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, te objasnio:

"Čuli smo priče kako više novca u tvrtku nije stiglo jer je gospodin Končar iz Jadranskih ulaganja u inozemstvu. Navodno je gradnja koja je dogovorena za Brodotrogir prolongirana za rujan, pa tako i njihova obaveza da uplate dio iznosa".

Navodno su i ruski partneri najavili dolazak i razgovor s čelnicima Karlovačke banke oko poslova za tamošnje tržište. Osim toga, postoji mogućnost da se neke stvari riješe i ako tvrtka uđe u proces predstečajne nagodbe.

No, sve to još je obavijeno velom tajne i nikakvih konkretnih podataka niti u sindikatu, niti među radnicima nema, rekao je Vuljanić.

Nakon što su dobili pola plaće za siječanj radnicima se formalno duguje plaća i pol. To je znatno bolja situacija nego na početku štrajka. Ipak, svi su svjesni kako je izlazak iz krize još dalek i mukotrpan posao.

Zato nitko nije spreman na preuranjene zaključke.

"Dobro je što je radnicima isplaćen dio potraživanja i što oni rade. Nadamo se da će se sve odvijati u pozitivnom smjeru. Ipak, naš predsjednik jasno je rekao da ako se ne ispoštuju naši zahtjevi, štrajk nastavljamo", zaključio je Vuljanić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!