Radnici traže barem jednu plaću, za Caliskan to je obveza Vlade

Autor: Agencija VLM , 19. prosinac 2012. u 20:26
Arhivska fotografija (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL)

Iz Sindikata uz blokadu najavljuju i druge akcije, kazao je Mihaljević, ovisno o razvoju situacije i odgovoru mjerodavnih na njihove zahtjeve.

Radnici Dina-Petrokemije u Omišlju na Krku zapriječili su u srijedu ulaz u pogone i započeli novu blokadu koja će, najavljuju, trajati do daljnjega. Ulaz će omogućiti samo radnicima koji rade na održavanju sigurnosti postrojenja. Prije blokade u Dinu je omogućen ulaz predstavnicima talijanske tvrtke koja je zainteresirana za kupnju sirovine. Nova blokada ulaza u poduzeće uslijedila je nakon neuspješnog dogovora s predstavnikom uprave investitora, turske kompanije Caliskan, oko isplate barem jedne od zaostalih plaća do kraja prosinca i potpisivanja Kolektivnog ugovora na godinu dana. U Caliskanu smatraju da je isplata plaća obveza Vlade, a ne njihova. Radnici nezadovoljni otezanjem postupka predstečajne nagodbe s vjerovnicima, koju je zatražila uprava, traže da se deblokira poslovni račun poduzeća i počne isporuka električne energije da bi se mogla pokrenuti proizvodnja. No, kazao je Predrag Mihaljević, predsjednik Sindikata Dine, ako proizvodnja i krene, uprava Caliskana ne namjerava isplatiti zaostale plaće dok se ne riješi pitanje prodaje zemljišta za LNG-terminal, od čega je prema Vladinoj odluci šest milijuna eura namijenjeno isplati zaostalih plaća radnicima.

Iz Sindikata uz blokadu najavljuju i druge akcije, kazao je Mihaljević, ovisno o razvoju situacije i odgovoru mjerodavnih na njihove zahtjeve.

Komentirajte prvi

New Report

Close