Radnici Coneca zatražili stečaj tvrtke, Coning odgovara: Nećete dobiti ni lipe, sve ide bankama

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2013. u 12:52
Sjedište tvrtke Coning. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL


U slučaju stečaja sve će dobiti banke, a radnici niti lipe jer će sve dobiti banke – tvrde u Coningu.

Radnici Coneca, tvrtke u vlasništvu varaždinskog Coninga, već 13 mjeseci nisu primili plaću i ovih dana se pitaju što će djeci staviti na blagdanski stol.

Pokrenuli ovrhe

Josip Horvat je u ime radnika zato jučer pokrenuo otvaranje stečaja u Conecu, iako je nad tvrtkom u srpnju pokrenut i okončan predstečajni postupak. Podsjetimo, nakon što je Coning zapao u probleme, Coneco je neovisno o ostalima pokrenuo predstečajnu nagodbu na varaždinskom Trgovačkom sudu.

Tada su, kako ističe prokurist Coneca Krunoslav Cerovec, i radnici pristali na poček isplate zaostalih plaća dvije godine, no sada su unatoč tome pokrenuli ovrhe i Coneco bacili u blokadu. Ipak, kako ističu radnici, oni jesu pristali na poček plaća iz predstečajne nagodbe, no Coneco njima nije isplaćivao plaće ni u predstečaju i zbog toga pokreću stečaj.

Ponudama za posao u Coningu – ne vjeruju.

Naime, i na jučerašnjem ročišu, prokurist Coneca ponudio je radnicima Coneca da daju otkaz u Conecu i prijeđu u Coning koji će im riješiti plaće.

Nepovoljna ponuda

– Oni žele da mi damo otkaz sami kako ne bismo imali pravo na otpremninu, a u Coningu nam nude ugovor bez ikakvih stečenih prava po kojem bi nas se lako i bez obaveza mogli riješiti kao tehnološkog viška – tvrdi Josip Horvat, koji je odbio taj način rješavanja spora.

Sutkinja Ksenija Flack-Makitan zatim je utvrdila da su svi uvjeti za otvaranje stečajnog postupka ispunjeni, ali je ipak Conecu dala rok od tri dana da sudu dostavi očevid o redoslijedu naplate potraživanja, potvrdu o solventnosti i popis imovine.

Nakon toga je prokurist Krunoslav Cerovec sudu uručio pismenu ostavku direktora Coneca, Stjepana Ptičeka, te kazao kako se zbog toga što tvrtka nema rukovodećeg kadra – prokazni popis imovine ne može ni sastaviti.

Kakav će biti epilog ove zamršene priče, znat će se u roku od tri dana, a u Coningu tvrde da u slučaju stečaja radnici neće dobiti – niti lipe, jer će sve dobiti banke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

‘oćel’ ostati bar nešto za golf palice i nešto loptica? šteta bi bilo da čovjek koji zna nema rekvizita, ajme bivšeg pp-a

New Report

Close