Radnici Bina-Istre dobili novi kolektivni ugovor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2013. u 15:09
Thinkstock

Novi kolektivni ugovor kojim se reguliraju materijalna prava i uvjeti rada radnika Bina-Istre za iduće tri godine potpisan je između Bina-Istre upravljanje i održavanje d.o.o. i Nezavisnoga cestarskog sindikata, priopćili su danas potpisnici.

Novi kolektivni ugovor kojim se reguliraju materijalna prava i uvjeti rada radnika Bina-Istre za iduće tri godine potpisan je između Bina-Istre upravljanje i održavanje d.o.o. i Nezavisnoga cestarskog sindikata, priopćili su danas potpisnici.

Novina u ugovoru, potpisanom u petak 19. srpnja, moguće su uplate poslodavca u treći mirovinski stup, a kako je riječ o neoporezivim uplatama, one za radnika mogu biti znatnije, kaže se u priopćenju.

Pregovori su trajali tri mjeseca tijekom kojih su pronađena optimalna i održiva rješenja koja radnicima osiguravaju što bolja primanja, a isto tako i uvjete rada slične onima postignutim kod drugih operatera autocesta u Europi, kaže se u priopćenju.

„Istarski ipsilon je vrijedna infrastruktura koja nam je povjerena na upravljanje i održavanje i koja zahtijeva ozbiljan i stručan pristup u obavljanju svakidašnjih zadataka. Naši radnici imaju ključnu ulogu u tome, a kako korisnicima želimo pružiti što bolju uslugu, potrebno je našim djelatnicima osigurati isto tako kvalitetne uvjete rada. Ovim dokumentom radnici dobivaju sigurnost koja je u ovim otežanim gospodarskim uvjetima iznimno važna, a vjerujem da će se to zasigurno odraziti u njihovu radu“, rekao je, stoji u priopćenju, tijekom potpisivanja direktor Bina-Istre upravljanje i održavanje Christian Santaleza.

Predsjednik Nezavisnoga cestarskog sindikata Mijat Stanić istaknuo je da je kolektivni ugovor rezultat realnih mogućnosti te uloženog truda poslodavca i sindikata.

"Kolektivnim ugovorom osigurana su prava radnika u skladu s novim Zakonom o radu, visoka razina zaštite i sigurnosti radnika na radu te plaće i ostala materijalna prava dostatna za egzistenciju radnika i njihovih obitelji u sljedeće tri godine. Osim visine plaće, posebno bih izdvojio kvalitetno riješene troškove prijevoza, božićnice, regresa, otpremnine, dar djeci za Sv. Nikolu i jednokratne nagrade za rođenje djeteta. Kako smo tijekom pregovora informirali radnike i prihvaćali njihove prijedloge i kritike, vjerujem da će ih ovaj kolektivni ugovor još više motivirati u kvalitetnom i savjesnom obavljanju posla“, zaključio je Stanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close