Prvi put nakon deset godina dioničari Podravke dobit će dividendu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2016. u 11:44
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U utorak su u Koprivnici održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke na kojima su utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu te prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu.

Koprivnička Podravka prvi put nakon 10 godina isplaćuje dividendu, poručeno je u srijedu iz te prehrambeno-farmaceutske tvrtke putem Zagrebačke burze.

U utorak su u Koprivnici održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke na kojima su utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu te prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu.

Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna. Temeljem toga, prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se i isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici.

'Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo trenutno u situaciji da nakon dugih 10 godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja. Danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada smo preuzimali vođenje ove kompanije. Za to su zaslužni i svi naši dioničari koji su nam davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje, a ovim prijedlogom odluke o isplati dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano. Pred nama je razdoblje daljnjeg snaženja i razvoja s ciljem stvaranja najveće internacionalne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj', izjavio je na sjednici Nadzornog odbora predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vi se čudite, a to je zapravo ČUDO . Od opljačkane tvornice, minusa i gubitaka….raznih
načina …i kreacija , gdje je nestajao novac, ili se posuđivao ili izvlačio na svemoguće načine..
poslovanje je pozitivno, i isplaćuje se dividenda.

Ja novoj upravi -čestitam !

Sto je u zapadnim kompanijama normalno. kod nas je skoro senzacija! Da neka kompanija stvara dobiti i zamislite ispacuje dionicarima dividendu. Da su drzavne firme, kao i one gdje drzava ima solidne udjele, zdrave, drzava se nebi morala zaduzivati, nego bi sa desetek milijardi kuna godisnje dobiti, mogla sama financirati svoj budget. Naprimjer: INA, Petrokemija,HEP, Janaf, Podravka, ACI, Koncar, Gredelj, Djakovic, razni hoteli kao i rentni potencijal…sve ovo nabrojano bi moralo poslovati sa dobiti.

ufff ubiše se od dividende. još kad mršić izjavi ovakve hvalospjeve odma mi se pali alarm.

New Report

Close