Prva utrka za europsku DOP nagradu

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 20. prosinac 2012. u 21:59
Gordana Kovačević, ENT/G. S./PIX

Ericsson Nikola Tesla podigao je letvicu.

Hrvatske tvrtke pozvane su da po prvi puta sudjeluju u natjecanju za Europsku nagradu za društveno odgovorno poslovanje.

Preduvjet za sudjelovanje jest prijava i za domaću nagradu ovog tipa koja se već četvrtu godinu dodjeljuje pod imenom Indeks DOP-a.Sve tvrtke koje se prijavljuju za ove dvije nagrade, moraju dokazati da im je poslovanje u protekloj godini bilo pozitivno jer je to također jedan od uvjeta za dobivanje nagrade. Prošle, 2011. godine, za nagradu Indeks DOP-a prijavilo 98 hrvatskih tvrtki, što je stopostono povećanje u odnosu na godinu prije.Za one zainteresirane   Hrvatski poslovni savjet (HR PSOR) za održivi razvoj i Sektor za industriju HGK-a održali su u utorak u Zagrebu radionicu o načinima ispunjavanja prijave za Indeks DOP-a. "Novac nije nikako kriterij za pobjedu", kažu u HR PSOR-u. 

Dodaju kako se  ni jedno od 119 pitanja u prijavi za nagradu ne boduje prema količini uloženog novca već prema kvaliteti procesa i učinaka. Spominju kako se ni donacije ne vrednuju  u apsolutnim brojevima već u postocima od ostvarene dobiti što omogućuje i manjima da osvoje bodove. Posljednjih godine se i svijest o provođenju DOP-a u Hrvatskoj podigla na višu razinu. Tvrtka Ericsson Nikola Tesla je u 2012. godini provela tri projekta: Bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom, donacija za razminiranje minski opasnih područja u mjestu Smiljan te partnerstvo na projektu Centra za ruralno zdravlje u Sisačko-moslavačkoj županiji. Oni zbog pozitivnog poslovanja također ispunjavaju normu za prijavu za natječaj za nagradu Indeks DOP-a koji traje do  15. siječnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close