Prva dva kruga dokapitalizacije Đuro Đakovića počinju 17. studenog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. listopad 2014. u 12:57
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Đuro Đaković Holding objavio je danas javni poziv na upis novih redovnih dionica, prema kojem prva dva od moguća tri kruga u proces dokapitalizacije te slavonskobrodske tvrtke za najviše 194,2 milijuna kuna započinje 17. studenog ove godine.

Đuro Đaković Holding objavio je danas javni poziv na upis novih redovnih dionica, prema kojem prva dva od moguća tri kruga u proces dokapitalizacije te slavonskobrodske tvrtke za najviše 194,2 milijuna kuna započinje 17. studenog ove godine.

Odluku o povećanju temeljnog kapitala sa sadašnjih 64,7 milijuna kuna za najviše 194,2 milijuna kuna, na iznos od najviše 258,9 milijuna kuna, izdavanjem do 9.711.204 novih redovnih dionica donijela je glavna skupština Đure Đakovića početkom srpnja ove godine.

Tada je odlučeno i da će raspon cijene za upis novih dionica iznositi od 20 do 60 kuna po dionici. Uprava Đuro Đaković Holdinga, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, odredit će konačnu cijenu novih dionica ovisno o stanju upisa i uplata, a ta će cijena biti objavljena najkasnije 27. studenog.

Danas objavljeni javni poziv odnosi se na prvi i drugi krug upisa, a kako stoji u pozivu, odluka o trećem krugu donijet će se naknadno, ukoliko se ostvare pretpostavke za njegovo provođenje.

Oba kruga započinju 17. studenog, pri čemu prvi krug, za postojeće dioničare, traje do 2. prosinca, a drugi krug, za kvalificirane ulagatelje, traje do 26. studenog.

Pravo na upis dionica u prvom krugu imaju postojeći dioničari, a točan broj novih dionica u odnosu na koje postojeći dioničari imaju pravo prvenstva izračunava se na način da se ukupni broj novih dionica (9.711.204) podijeli s ukupnim brojem postojećih dionica (3.237.068), umanjenim za broj vlastitih dionica (46.998) te tada pomnoži s brojem dionica koje svaki pojedini postojeći dioničar posjeduje.

Minimalni broj dionica za upis u prvom krugu nije određen, a postojeći dioničari mogu zatražiti upis i većeg broja novih dionica nego što imaju pravo prema pravu prvenstva.

U drugom krugu, koji počinje 17. i traje do 26. studenog, pravo na upis novih dionica Đuro Đakovića imaju pak kvalificirani ulagatelji, a u pozivu stoji da minimalni ni maksimalni broj dionica koje takav pojedini ulagatelj može upisati nije određen.

Po završetku tih dvaju krugova, u roku od 20 dana Uprava Đure Đakovića će donijeti odluku o eventualnom provođenju trećeg kruga.

Izdanje novih dionica Đure Đakovića smatrat će se uspješnim ako se u utvrđenim rokovima upiše i uplati najmanje 4.000.000 novih dionica.

Kako je početkom srpnja, nakon skupštine tvrtke, izjavio predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislav Mazal, dokapitalizacija treba osigurati stabilnost poslovanja tvrtke i članica Đuro Đaković grupe, a sredstva prikupljena dokapitalizacijom upotrijebit će se za preustroj i osposobljavanje tvrtke te za jačanje kapaciteta za preuzimanje novih poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close