Propao pokušaj prodaje Jadroplova

Autor: Marija Brnić , 20. ožujak 2015. u 12:13
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Za 70,03 posto dionica splitskog Jadroplova Centar za restrukturiranje i prodaju na javnom natječaju nije zaprimio niti jednu obvezujuću ponudu.

Za 70,03 posto dionica splitskog Jadroplova Centar za restrukturiranje i prodaju na javnom natječaju nije zaprimio niti jednu obvezujuću ponudu.

Objavili su kako je od sedam potencijalnih kupaca koji su u prvom krugu privatizacije iskazali interes za Jadroplov, samo jedan reagirao na poziv za natjecanje i otkupio ponudbenu dokumentaciju, no na koncu je odustao od kupnje.

Takav finiš ovog privatizacijskog pokušaja bio je očekivan, budući da se odvija u uvjetima kada su vozarine na svjetskom tržištu na najnižim razinama, a cijena dionica, kao i visina tražene dokapitalizacije, nisu pridobile ulagače premda su smanjene u odnosu na prethodni pokušaj prodaje prije godinu dana.

Najozbiljnijim se interesentom i ovaj put smatralo splitski škver Brodosplit, dok su zainteresirani bili Tankerska i Atlantska plovidba, investicijski fond Jadran kapital, Asper Consult iz Splita, tebritanski fond Clearwater Marine Investment i brodarsku tvrtku Pola Maritime iz Cipra.

Kakvi su daljnji planovi za Jadroplov i hoće li skoro uslijediti novi pokušaj prodaje, još nema informacija iz CERP-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jedino rješenje je dovesti running cost na nivo konkurencije, nogirati direktorove uhljebe i dovesti broj zaposlenih na svjetski standard. A direktor? Sudbinu mu odredite sami. Mislim da bi tajno glasanje bilo jednoglasno. Rezultat? Mala tajna :-)!

Plan je vrhunski….najbolje je ovako….plaća ide….

New Report

Close