Promjene u Upravi METRO Cash & Carry Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2016. u 13:19
Foto: Press

Ksenija Matan Jelić je u METRO došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama.

Ksenija Matan Jelić preuzela je funkciju izvršne direktorice za financije i članice Uprave METRO Cash & Carryja Hrvatska. U METRO-u će biti zadužena za provedbu strategije u području financija i IT-a, s naglaskom na daljnju modernizaciju i osnaživanje digitalnih kapaciteta tvrtke te uvođenje novih proizvoda i usluga.

"Radujem se što ću karijeru nastaviti kao dio tima METRO-a. Fokusirat ćemo se na razvoj digitalnih rješenja koja su ključna za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika. Svoje iskustvo primijenit ću kako bismo profesionalnim kupcima METRO-a omogućili još bolju dostupnost usluga i proizvoda važnih za njihovo poslovanje", izjavila je Ksenija Matan Jelić, izvršna direktorica za financije i članica Uprave METRO Cash & Carrya Hrvatska.

Ksenija Matan Jelić je u METRO došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama. U Hrvatskoj pošti provela je sedam godina gdje je, kao članica izvršnog tima za transformaciju, radila na razvoju i implementaciji strategije koja je Hrvatskoj pošti osigurala rast dobiti i osnaživanje vodeće pozicije na tržištu.

Nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, karijeru je započela u Hrvatskoj elektroprivredi kao referent za javnu nabavu i ugovaranje te je ubrzo napredovala na mjesto voditeljice Odjela javne nabave, a kasnije i na mjesto direktorice Sektora za ekonomske poslove. Tijekom dvanaest godina provedenih u HEP-u Ksenija se usavršavala na području financija, kontrolinga i javne nabave.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close