Promjene u nadzornom odboru i upravi Badela 1862

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2018. u 12:48
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ante Raspudić novi predsjednik Nadzornog odbora, Darko Knez novi predsjednik Uprave.

Na danas održanoj Glavnoj skupštini Badela 1862 d.d. sukladno nedavnim promjenama u vlasničkoj strukturi Društva donesena je odluka o promjeni u sastavu Nadzornog odbora te su se dosadašnjim članovima Danijelu Škugoru i Tomislavu Vujiću kao novi nadzornici pridružili Ante Raspudić, Luka Burilović i Krešimir Starčević.

Na konstituirajućoj sjednici novog Nadzornog odbora održanoj odmah nakon Glavne skupštine Ante Raspudić imenovan je za predsjednika, a Danijel Škugor za zamjenika predsjednika.

Na istoj sjednici Nadzornog odbora za novog predsjednika Uprave imenovan je Darko Knez, koji će tu funkciju obavljati umjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Ive Markotića koji je podnio ostavku na funkciju predsjednika i članstvo u Upravi s učinkom od dana 30. travnja 2018. Uz novoimenovanog predsjednika Uprave Darka Kneza koji će tu funkciju obavljati od 1. svibnja 2018., u Upravi Badela 1862 ostaju Domagoj Jelenc i Janko Štefanek.

„Kao novi većinski vlasnici Badela 1862, a imajući u vidu i predstojeće zadatke vezano uz provedbu plana restrukturiranja uključujući i podmirenje još uvijek značajnog duga prema vjerovnicima, logično je i očekivano da se na izravan način uključimo u operativno upravljanje kompanijom. Dosadašnji predsjednik Uprave, gospodin Markotić odradio je zajedno sa zaposlenicima i menadžmentom izvrstan posao osiguravši održanje poslovanja u teškim i neizvjesnim vremenima za kompaniju i omogućivši da se u konačnici ipak uspješno zaključi predstečajna nagodba. Razumijemo njegovu želju da karijeru nastavi na nekoj sličnoj izvršnoj poziciji i u tome mu želimo puno uspjeha. Što se Badela 1862 tiče prioriteti su jasni – intenzivno razduživanje s jedne strane te održivi rast prihoda i daljnji razvoj poslovanja s druge strane“, izjavio je novi predsjednik Uprave Badela 1862 Darko Knez.

„Ponosan sam na sve što sam kao krizni menadžer napravio u Badelu 1862 koji već treću godinu posluje s dobiti, uredno izvršava svoje obveze i kojemu kriza u Agrokoru ni na koji način nije ugrozila poslovanje. Zahvalan sam svim kolegama na podršci i angažmanu koji je omogućio da uspješno prođemo kroz zahtjevno petogodišnje razdoblje“, kazao je dosadašnji predsjednik Uprave Badela 1862 Ivo Markotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close