Prodaje se dubrovački Belvedere, početna cijena 127 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2013. u 11:18
Photo: Zvonimir Pandza/Vecernji list

Hotel Belvedere, nekada jedan od najluksuznijih dubrovačkih hotela, oglašen je u tisku za prodaju javnom dražbom, a početna cijena je 127 milijuna kuna

Hotel Belvedere, nekada jedan od najluksuznijih dubrovačkih hotela, oglašen je u tisku za prodaju javnom dražbom, a početna cijena je 127 milijuna kuna, javlja HRT.

Oglas je objavljen u ime Ine, nekadašnjeg manjinskog vlasnika 31,8 posto hotela  Belvedere, a danas vjerovnika u stečaju koji potražuje oko šest milijuna eura.

Stečaj Belvederea lani su u srpnju pokrenuli radnici zbog neisplate plaća u posljednje tri godine. Hotel je smješten na čak 45.000 metara četvornih u elitnom dubrovačkom predjelu Ploče. Dražba za hotel koji je u derutnom stanju će se održati 22. ožujka.

Prema navodima iz medija interes za hotel su pokazali svi jači investitori s tog područja, kao što je Rixos, Valamar te britanski investitor koji ulaže u projekt Bosanke.

Belvedere je već 22 godine devastiran i bez obzira na to što mu se vlasnik mijenjao nekoliko puta. Ina je kao jedan od vlasnika s udjelom od 31,7 posto počela ulagati u hotel, ali je to s novom upravom zaustavljeno. Drugi većinski vlasnik, hrvatski biznismen Zvonko Stojević iz Beča kupio je 2001. godine 54% hotela za šest milijuna dolara. Najprije se nije mogao dogovoriti s Inom o obnovi, a poslije nije imao novca, objavio je HRT.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ni činjenica da smo došli praktički do dna nije pomakla ama baš ništa – prodaje se pola vlasništva u hotelu a da se vlasnika druge polovice ništa ne pita, prodaje se a da 20 godina vlasti uopće nisu definirale prostorne uvjete, dakle niti se ne zna što se i koliko može graditi.

prodaje se, dakle, ništa drugo nego mačka u vreći, a hrvatska bi u prospektu za ulagače mogla staviti napomenu “samo za mazohiste i poslovne samoubojice”.

mislim da je ova vlada svjesna da ništa nema od ovakvih aktivnosti, ali kako su previše lijeni da se prihvate bilo kakvog ozbiljnog posla u uređivanju države, povlače ovakve ho-ruk poteze samo kako bi ostavili dojam da ipak nešto rade. a ne rade ništa vrijedno spomena.

New Report

Close