Prodaja dionica Hotela Maestral kreće iznova s pismima namjere

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2014. u 15:59
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je danas novi javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju većinskog državnog dioničkog paketa u dubrovačkim Hotelima Maestral, s rokom do 31. listopada ove godine.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je danas novi javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju većinskog državnog dioničkog paketa u dubrovačkim Hotelima Maestral, s rokom do 31. listopada ove godine.

Novi natječaj uslijedio je ni mjesec dana nakon zaključenja neuspješnog natječaja za prodaju većinskog državnog dioničkog paketa u Hotelima Maestral.

Na prodaju se nudi 352.011 dionica ili 68,26 posto državnog udjela u temeljnom kapitalu te hotelske tvrtke.

Do kraja listopada zainteresirani investitori trebaju CERP-u podnijeti pismo namjere, a nakon što ih prikupi te donese odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka samo one koji podnesu pismo namjere pismeno će pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda.

I u prethodnom pozivu, koji je također imao dvije faze, prvo su se prikupljala pisma namjere, a poslije obvezujuće ponude.

I dok je pisma namjere do završetka roka sredinom ožujka ove godine poslalo 18 investitora, nakon što je definirana početna cijena i drugi uvjeti prodaje, obvezujuće ponude do isteka roka početkom rujna nije poslao nitko.

To su u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), u čijoj je nadležnosti i CERP, samo kratko objasnili 'očito tržišno neprihvatljivim uvjetima' prodaje dionica Hotela Maestral, uz napomenu da će te uvjete analizirati i pripremiti novi natječaj.

Novi natječaj je sada tu, prvo se uobičajeno traže pisma namjere ili interesa, ali novi uvjeti te prodaje, pa ni početna cijena za dionice, još nije poznata, kao ni je li definirana ili se na tome još radi.

U prethodnom obvezujućem natječaju za 68,26 posto dionica Hotela Maestral tražilo se početnih 168,3 milijuna kuna, te još dodatnih 90 milijuna kuna za ulaganja iz vlastitih sredstava u roku od tri godine te da svi objekti nakon toga budu kategorije najmanje četiri zvjezdice.

Što je točno od toga presudilo da se nitko od investitora nije javio s obvezjućom ponudom, iako je otkupljena jedna ponudbena dokumentacija, iz DUUDI-ja se nije moglo doznati kao ni imena 18 investitora koji su poslali pisma namjere.

Uz Hotel Maestral, CERP je danas na svom webu oglasio i javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100 postotnog državnog udjela u temeljnom kapitalu tvrtke Lipovica d.o.o. u Popovači odnosno tvornice aluminijskih lijevanih radijatora i odljevaka u tlačnom i kokilnom lijevu koja ove godine slavi svojih 40 godina.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo par pitanja, koji normalan investitor bi ulozio 170m kuna pa onda da ga lokalni dubrovcani (gradski i zupanijski) kamataraju a ujdeno drzava tom istom investitoru je zavezala ruke tako da mora investirati dodatnih 70m kuna i vjerojatno ne moze otpustiti one ljencine koji su naucili da placa stize, da kradu i da nitko ne moze njima dati otkaz…? a da ne govorimo kako je vjerojatno ovaj natjecaj unaprijed vec pripremljen (isto kao onaj stari) tako da nas najveci privatni poduzetnik poklopi i ovaj hotel…

New Report

Close