Prima u Novoj Gradiški otvorila tvornicu madraca

Autor: Božica Babić , 22. listopad 2014. u 09:49
Isporučivat će 11 tisuća madraca na mjesec

Bjelovarski proizvođač namještaja s 8 tvornica i 550 radnika novom investicijom ušao je u komplementarnu proizvodnju i osigurao posao za 40-ak ljudi.

Investiranjem u novu tvornicu madraca za spavanje, koju je bjelovarska tvrtka Prima u utorak otvorila u Novoj Gradiški, ta je kompanija uz modernizaciju proizvodnje povećala i kapacitete, pa će odsad mjesečno na tržište isporučivati 11 tisuća madraca.

Spomenutim ulaganjem Prima je širem novogradiškom području donijela i 40-ak novih radnih mjesta. Etablirana kao vodeći hrvatski proizvođač namještaja u čijem je portelju nalazi osam tvornica (tri pločastog namještaja, dvije tvornice tapeciranog, jedna masivnog namještaja, te tvornica fronti visokog sjaja i tvornica madraca) u kojima je, bez zaposlenika iz najnovije investicije, angažirano oko 550 radnika, Prima je, ističu u tvrtki, radi komplementarnosti asortimana krenula i u proizvodnju madraca.

Ukupnu proizvodnju plasiraju kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, na lokalnom hrvatskom tržištu raspolažu s lancem 50 vlastitih prodajnih centara, dok su četiri salona dislocirana u Makedoniji. Oko 75 posto ponuđenog namještaja iz vlastite je proizvodnje, ostatak su neki hrvatski proizvođači i uvoz. S novom investicijom, kažu u bjelovarskoj tvrtki, znatno su povećali efikasnost i konkurentnost u segmentu proizvodnje madraca s bonnell i džepičastim opružnim jezgrama, koji su sve traženiji među kupcima. Prima sljedeće godine ima okrugli jubilej, obilježit će 20 godina od osnutka. Nekoliko posljednjih recesijskih godina u prosjeku je godišnje ostvarivala između 310 i 330 milijuna kuna prihoda. Širenjem proizvodnih kapaciteta broj stalno zaposlenih radnika povećala je s 475 na na gotovo 600.

Osim na lokalnom i tržištima regije svoj asortiman prodaje i kupcima iz Njemačke, Francuske, Austrije, Češke, Belgije, Engleske te nordijskih zemalja. Od ljetos je izvoz namještaja proširila i kroz internetski kanal, preko grupacije Amazon.Vlasnik kompanije Renato Radić zadovoljan je prosječnim godišnjim rastom kompanije od pet posto na domaćem tržištu te izvozom koji raste oko 30 posto, od čega oko 20 posto završava kod kupaca na tržištu EU.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a to što su uništili drvni kombinat brestovac u garešnici koji je imao 880 zaposlenih,to vas ne zanima u ovom naručenom pr članku.jesu poslali koji madrac na kućnu adresu?

prijavljeni su zbog kriminala u brestovcu pa se nadam da će i oni nedjeljom u branje mahuna.

New Report

Close