Prima povećava izvoz 30% i zapošljava još 100 radnika

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 23. siječanj 2014. u 11:39
Renato Radić, vlasnik Prima grupe/D. Puklavec/PIXSELL

U Koelnu predstavili 30 proizvoda, očekuju nove ugovore s Nijemcima i Francuzima.

Unatoč krizi, ustrajnost u razvoju suradnje na tržištu EU te vizija da se kroz dizajn, inovativnost i razvoj asortimana ostvari dodana vrijednost Prima grupi omogućuje rast izvoza, kaže Gordana Pušetić, direktorica Prima namještaja.

Na upravo završenom sajmu IMM Cologne u Kölnu ta bjelovarska tvrtka predstavila je čak 30 novih proizvoda u skupini tapeciranog i masivnog nameštaja, osmišljenih i proizvedenih u Hrvatskoj. Hit sajma bili su Primini masivni stolovi od termički tretiranog drva bukve i jasena, pa očekuju i nove ugovore, osobito s Francuzima i Nijemcima, s kojima će im izvoz u 2014. u odnosu na 2013. sa 20 porasti na čak 50 posto. Osim s velikim trgovačkim lancima u tim zemljama, Prima grupa odnedavno posluje i putem web stranica www.amazon.de i www.Cdiscount.com, dviju najznačajnijih internetskih trgovina u Njemačkoj i Francuskoj.

Sve to upućuje na dalji rast proizvodnje u osam pogona, koji opskrbljuju i 47 maloprodajnih salona u RH te četiri u Makedoniji, pa će Prima pored 1900 sadašnjih u 2014. zaposliti još 100 radnika. U  2012. ostvarili su 330,8 mil. kn prihoda, a za 2013. planiraju rast na 400 mil. kn. "U trenutku kad su industrijska proizvodnja i izvoz RH u stalnom padu, Prima je našla način postati relevantan strateški partner i izvoznik u EU", kaže vlasnik Prima grupe Renato Radić. EU tržište namještaja teško je oko 100 mlrd. eura godišnje, što znači da bi se hrvatski izvoz u idućih pet godina mogao i upeterostručiti. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

a šta to prima proizvodi.možda namještaj od brestovca kojeg su gurnuli u prestečajnu a oni lifraju njihovu robu i zarađuju.

koliko znam sindikat ih je prijavio dorhu da nikad nisu isplatili kupopradajnu cijenu za dionice brestovca a prije dvije godine su prodali dionice erste banke koje brestovac kao osnivač bjelovarske banke imao u bilanci. i još su sami sebi prodali 17 posto trezorkih dionica brestovca .bilo bi dobro da ih uskok posjeti pa da vidimo kako su to uspješno poduzeće.

[emo_palacg]

New Report

Close