Priliku u drugom krugu i onima koji su prvi ‘prespavali’

Autor: Marija Brnić , 03. srpanj 2017. u 22:01
Otvara se 'data room' za tjedan dana/Ž. Lukunić/PIXSELL

Upravno vijeće CERP-a dalo je zeleno svjetlo za provedbu programa restrukturiranja.

Kroz tjedan dana investitori koji su dostavili ponude na natječaj za indikativno iskazivanje interesa u dokapitalizaciji Petrokemije dobit će pozive za ulazak u data room i snimanje stanja kutinske tvrtke.  

Na burzi je Petrokemija obavijestila kako je zaprimila ponude zainteresiranih ulagača, no o komu se točno radi i o kojem broju njih službenih informacija nema. Uoči zatvaranja natječaja iz tvrtke su stizale informacije kako se ne računa samo na ponudu PPD-a, koji je prije godinu dana jedini dostavio obvezujuću ponudu, nego da ima naznaka da bi se mogli javiti i tvrtke koje su tada u prvom krugu dala pisma namjere.

Radilo se, inače, još o Ini, Borealisu, te tvrtkama Yara, Azoty, Agrofert i MET. No, špekuliralo se i o opciji zajedničke ponude koju bi uz PPD dali mirovinci, te HEP i Janaf. Nakon dubinskog snimanja uslijedit će poziv za obvezujuće ponude, a iz Kutine poručuju da neće biti zatvoreni i prema eventualnim ulagačima koji se nisu pojavili u prvom krugu.

Koliki se na koncu iznos dokapitalizacije Petrokemije planira predložiti za daljnji postupak natjecanja, još uvijek se javno ne iznosi. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, program restrukturiranja konačno je predstavljen u Zagrebu, a Upravno vijeće CERP-a na čelu s ministrom državne imovine Goranom Marićem dalo je zeleno svjetlo za njegovu provedbu. Otvaranje drugog kruga natječaja za povećanje temeljnog kapitala tvrtke izgledno je očekivati već potkraj ovog mjeseca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close