Prihvaćen plan za nagodbu Čačićeva Coninga

Autor: Danica Patak/VLM , 06. rujan 2013. u 08:05
Ukupan dug vjerovnicima 378 mil. kn/PIXSELL

Coning se obvezao državi i vjerovnicima u roku od četiri godine platiti 30 posto duga, a preostalih se 70 posto, kao i redovne i zatezne kamate, otpisuje.

Vjerovnici varaždinskog Coninga u četvrtak su na Trgovačkom sudu u Varaždinu prihvatili plan restrukturiranja koji je Coning svojedobno dostavio Fini i pred sudom sklopili predstečajnu nagodbu.

"Razriješeni su svi međusobni odnosi između dužnika i vjerovnika po ovom predmetu i oni međusobno više nemaju nikakvih tražbina", objasnila je sutkinja Melita Poljanec Bubaš. Ukupan dug Coninga vjerovnicima iznosi oko 378 milijuna kuna: državi i tvrtkama u državnom vlasništvu 10,4 milijuna, bankama 288,4 milijuna kuna, a na ostale vjerovnike odnosi se oko 80 milijuna kuna. U taj iznos nije uključen i dug zaposlenicima (oko sedam milijuna kuna). Planom restrukturiranja Coning se obvezao državi i vjerovnicima u roku od četiri godine platiti 30 posto duga, dok se ostalih 70 posto, kao i redovne i zatezne kamate, otpisuju. Što se tiče duga bankama, tu se smanjenje dijela duga planira putem preuzimanja projekta Samobor, ali i drugih nekretnina.

U slučaju Hypo banke, kojoj Coning duguje oko 83 mil. kn, došlo je i do izmjene u sadržaju predstečajne nagodbe. Iako je predlagano da se dug Hypo banci namiri putem projekta Samobor i dugoročnog kredita, u Hypo banci zatražili su da se kao dodatni instrument osiguranja upišu i nekretnine u Kukljici na Pagu. S tim zahtjevom složili su se svi vjerovnici. U Coningu za financiranje likvidnosti planiraju dići kredit od 15 mil. kn, nakon prihvaćanja predstečajne nagodbe Uprava predlaže uvođenje kriznog menadžementa.

Komentirajte prvi

New Report

Close