Prihvaćen plan restrukturiranja Hidroelektre niskogradnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. ožujak 2015. u 12:06
Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Za plan financijskog i operativnog restrukturiranja Hidroelektre niskogradnje glasovalo je 76,06 posto vjerovnik.

Na ročištu u postupku predstečajne nagodbe u Financijskoj agenciji (FINA) u četvrtak je većinom glasova vjerovnika prihvaćen plan financijskog i operativnog restrukturiranja građevinske kompanije Hidroelektre niskogradnje.

Za plan financijskog i operativnog restrukturiranja Hidroelektre niskogradnje glasovalo je 76,06 posto vjerovnika, čije tražbine ukupno iznose 313,014 milijuna kuna.

Plan je podržala većina financijskih institucija te ostalih vjerovnika, dok je većina predstavnika javne uprave i trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu bila protiv.

"Danas usvojen plan restrukturiranja Uprava je već u velikoj mjeri počela primjenjivati, posebice u dijelu operativnog restrukturiranja. Proveli smo plan zbrinjavanja zaposlenika te su stvoreni temelji za dokapitalizaciju od strane strateškog investitora Sergeja Gljadelkina. Što se tiče financijskog restrukturiranja, dio ćemo obveza reprogramirati, u slučaju kredita do maksimalno 10 godina, a u slučaju ostalih vjerovnika do maksimalno šest godina", izjavio je nakon ročišta Mateo Čagalj, član Uprave kompanije.

Istaknuo je da je u ovom trenutku kompanija podmirila sve dospjele obveze po pitanju plaća, poreznog duga te da sva aktivna gradilišta rade, a da su prihvaćanjam plana restrukturiranja stvoreni preduvjeti da se i sve obveze iz predstečajne nagodne u slijedećim godinama podmire.

"Nakon provedenog restrukturiranja i financijskog poslovanja planiramo srednjoročno i dugoročno nastup na vanjskim tržištima", istaknuo je Čagalj.

Povjerenik predstečajne nagodbe Stjepan Kugler ustvrdio da je plan realan i da će rezultirati pozitivnim učincima u daljnjem poslovanju.

Hidroelektra niskogradnja nalazi se od rujna prošle godine u postupku predstečajne nagodbe, koju je Uprava kompanije pokrenula zbog nelikvidnosti. U tom postupku utvrđene su tražbine u iznosu od gotovo 411,5 milijuna kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nisu sve podmirili, a kaj je sa alimentacijom kaj nisu od 6mj isplatili? u zaostatku su 9mj!

New Report

Close