Prihvaćen plan financijskog restrukturiranja za Sunčani Hvar

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. prosinac 2014. u 11:44
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Na ročištu u postupku predstečajne nagodbe u ponedjeljak je prihvaćen plan financijskog restrukturiranja Sunčanog Hvara.

Na ročištu u postupku predstečajne nagodbe u ponedjeljak je prihvaćen plan financijskog restrukturiranja Sunčanog Hvara, nakon čega je predsjednica Uprave Gordana Tomičić izjavila da se sada ta hotelijerska tvrtka može još snažnije okrenuti razvoju.

"Uspješan završetak predstečajne nagodbe rezultat je višegodišnjeg rada čitavog tima Sunčanog Hvara i predstavlja konačno fazu završetka cjelokupnog postupka restrukturiranja", kazala je Tomičić Hini.

Izrazila je zadovoljna što su većinski vlasnici Sunčanog Hvara (Orco Property Group sa 26,4 posto udjela, Prime Tourist Resorts s 24,9 posto i država s ukupno 32,3 posto) našli sporazumno rješenje otvorenih pitanja, na što se čekalo deset godina i što je znatno opterećivalo funkcioniranje te tvrtke.

"Uspješno zaključivanje predstečajne nagodbe ključno je za daljnji razvoj kompanije. To za Sunčani Hvar znači nastavak stabilnog i održivog poslovanja, podmirenje svih preuzetih obveza, a otvara se i mogućnost daljeg investicijskog razvoja što je neophodno za dalji rast i razvoj", rekal je Tomičić.

Tomičić je naglasila da je kompanija ove godine, unatoč predstečajnom postupku, uspjela ostvariti dobru sezonu, najbolju do sada, a bukingom su zadovoljni i u posezonskom i ovom blagdanskom razdoblju, dodavši da je hotel Amfora u potpunosti rezerviran za božićne i novogodišnje blagdane.

I za iduću sezonu iz Sunčanog Hvara imaju dobre najave, pa Tomičić vjeruje u nastavak pozitivnih rezultata.

Objavu o prihvaćenoj nagodbi na ročištu u predstečajnom postupku Sunčani Hvar će tijekom dana objaviti i na Zagrebačkoj burzi. Jutros je Burza obustavila trgovanje dionicom Sunčanog Hvara zbog zakazanog ročišta u predstečajnoj nagodbi, a obustava će trajati sve dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o ishodu ročišta.

O predstečajnoj nagodbi odnosno planu finacijskog restrukturiranja još će raspravljati i izvanredna skupština Sunčanog Hvara 14. siječnja iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close