Prihodi Dalekovod grupe lani porasli 32 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 17. veljača 2016. u 10:48
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Snažan rast dobiti rezultat je operativnog restrukturiranja te grupe i dobivanja novih poslova, zbog kojih su prihodi u prošloj godini uvećani za 32 posto, na 1,29 milijardi kuna.

Grupa Dalekovod je u prošloj godini poslovala s operativnom dobiti prije amortizacije (EBITDA) od 116,9 milijuna kuna, nakon gubitka od 65,8 milijuna kuna godinu dana ranije, dok su prihodi porasli 32 posto, pokazuju u srijedu objavljeni nerevidirani konsolidirani financijski rezultati te građevinske kompanije.

 Snažan rast dobiti rezultat je operativnog restrukturiranja te grupe i dobivanja novih poslova, zbog kojih su prihodi u prošloj godini uvećani za 32 posto, na 1,29 milijardi kuna.
 Neto dobit grupe dosegnula je lani 27,2 milijuna kuna, nakon gubitka u 2014. godini od 32,2 milijuna kuna.
 "Strategija društva i grupe uključuje snažan fokus na inozemna tržišta", navodi se u izvješću i dodaje da je Uprava svjesna da je presudno nastaviti daljnju optimizaciju fiksnih troškova kako bi se društvo prilagodilo okruženju smanjene potražnje na domaćem tržištu i pripremilo za daljnji iskorak na međunarodna tržišta.
 Dalekovod izvodi poslove na inozemnim tržištima u Norveškoj, Finskoj, Ukrajini, Kosovu, Poljskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.
 Dioničko društvo Dalekovod, u sastavu grupe, zaslužno je za većinu ostvarenog rezultata. Lani je ostvarilo poslovne prihode od 1,01 milijardu kuna ili 43 posto više nego 2014. godine, te neto dobit od 42,42 milijuna kuna, što je 19 posto više.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a dionica IM JE PALA 20% U ZADNJIH 2MJ KO TU KOGA?????????”’

New Report

Close