Preslagivanje u pekarskoj industriji: Najveća domaća pekarska tvrtka želi Bobis

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2019. u 08:33
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Preslagivanje u pekarskoj industriji započeto preuzimanjem Pan Peka u režiji private equity fonda Enterprise Fund VII kojim upravlja poljski fond Enterprise Investors, a koji je potom preuzeo i maloprodajni lanac Studenac i Istarske supermarkete, nastavilo se akvizicijom Zagrebačkih pekara Klara tvrtke Mlin i pekare, a kulminiralo ulaskom Investicijskog fonda Mid Europa u Mlinar, najveću domaću pekarsku kompaniju čiji je dosadašnji vlasnik Mato Škojo zadržao manjinski udjel. Tu, očito, nije kraj.

Jedna od najvećih i svakako najatraktivnija pekarska tvrtka u Dalmaciji, Bobis u vlasništvu Tommyja,na meti je Mlinara, piše Novac.hr.

Tomislav Mamić, vlasnik Tommyja, tvrtke koja drži Bobis, potvrdio je Mlinarov interes za ulazak u vlasništvo ili neki oblik strateškog partnerstva, ali i istaknuo da nikakva odluka još nije donesena.

– Mlinar, lider pekarske industrije u Hrvatskoj, planira dodatnu konsolidaciju tržišta. Razgovarali su s nama i zainteresirani su za Bobis, ali konkretne odluke zasad nema. Interes postoji i oni su ga iskazali, a što će biti u budućnosti te hoćemo li mi to prepoznati kao i naš interes, tek će se vidjeti, kao i hoćemo li s Mlinarom formirati strateško partnerstvo. Osim iskazanog interesa, nema još ničeg konkretnog – otkrio je Mamić.

Komentirajte prvi

New Report

Close