‘Pregovaramo s više domaćih i stranih partnera’

Autor: Marija Brnić , 23. studeni 2017. u 22:01
Direktor poslovno-informacijskih sustava Uljanika Hrvoje Markulinčić/Sanjin Strukić/PIXSELL

Potvrđeno je da će se proizvodnja nastaviti i u Puli i u Rijeci, a ubuduće će se u tom škveru fokusirati na visokosofisticirane brodove.

Uoči usuglašavanja modela restrukturiranja Uljanika koje započinje na razini tvrtke, Ministarstva gospodarstva i Europske komisije, Uprava brodogradilišta izvijestila je sindikate kako je više strateških partnera zainteresirano za ulaganje Uljanik.

Hrvoje Markulinčić, Uljanikov direktor poslovno-informacijskih sustava, ističe kako se razgovara s nekoliko domaćih i stranih ulagača, kako onih iz branše, tako i izvan nje.  U uvjetima kada Uljanik ima punu knjigu narudžbi pregovarati s potencijalnim investitorima biti će jednostavnije, kaže Markulinčić, a sudeći po njegovim riječima, Uljanik će se kroz budući program restrukturiranja proizvodno fokusirati na poslove gradnje visokosofisticiranih brodova.

Optimističan je Markulinčić i da će budući investitori s državom podijeliti teret restrukturiranja Uljanika i ujedno naći model prihvatljiv i za Bruxelles. Sindikatu su, kaže, predstavljene sve okolnosti poslovanja brodogradilišta, a ono što je za sindikate i za lokalne razine posebno važno, potvrđeno im je da će se brodogradnja nastaviti i u Puli i u Rijeci. 

Sastanak sa sindikatima bio je nužan i radi osiguranja potpore tijekom pripreme tog zasigurno najsloženijeg procesa restrukturiranja u Hrvatskoj, a koja je nužna i zbog napetosti koja je proteklih dana bila i oko isplate plaća, iako su one, kako tvrde u Puli, isplaćuju u uobičajenim rokovima. Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata, nakon sastanka s Upravom Uljanika uputio je poruku Vladi da bi Uljanik trebala financijski poduprijeti dok ne dođe strateški partner. Bilo bi dobro da strateški partner bude iz Hrvatske, dodao je Dragičević.  

Komentirajte prvi

New Report

Close