Predstavnici 20-ak dobavljača Agrokora na sastanku s potpredsjednicom Vlade Dalić

Autor: Poslovni.hr/H , 21. ožujak 2017. u 16:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Ministarstvu gospodarstva u utorak poslijepodne održava se sastanak predstavnika 20-ak najvećih dobavljača Agrokora s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić o načinima rješavanja situacije u tome koncernu.

Procjenjuje se da je Agrokor dužan dobavljačima oko 16 milijardi kuna.

U ponedjeljak je na sastanku predstavnika pet najvećih hrvatskih proizvođača prehrambenih proizvoda, velikih dobavljača koncerna Agrokor – Kraša, Podravke, Vindije, Dukata i Francka zaključeno da se treba održati stabilnost njihovih kompanija, kao i poslovnog koncerna Agrokor koji je njihov najveći kanal za prodaju na domaćem trištu.

"Intencija sastanka je bila da koordiniramo naše aktivnosti i mišljenja vezano uz trenutnu situaciju u poslovanju Hrvatskoj, pri čemu prvenstveno mislimo na Agrokor", rekao je u ponedjeljak nakon tog sastanka predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Dodao je da je na sastanku bilo riječi i o koordiniranju aktivnosti i stavova uoči razgovora "sa svim dionicima u tom procesu, prvenstveno Vladom, koncernom Agrokor i ostalim financijskim institucijama".

"Ono što nam je u planu, što je naša intencija je stabilnost naših kompanija i stabilnost poslovnog koncerna Agrokor, dakle našeg najvećeg distributera, naš najveći kanal za prodaju u Republici Hrvatskoj", rekao je Bulić.

Izvršni direktor ruskog Sberbanka German Gref izjavio je u utorak da Banka čini sve što je moguće kako bi poduprla hrvatski koncern Agrokor, čiji je najveći kreditor.

"U bliskom smo kontaktu s vlasnicima i upravom kompanije, nastavljamo im davati podršku. Učinit ćemo sve da kompanija ostane 'na nogama' i riješi svoje privremene probleme… Postoji plan za izlazak iz te situacije koji je dogovoren s nama", rekao je Gref, bez iznošenja detalja.

Gref je novinarima u Moskvi kazao i da Sberbank ne želi upravljati maloprodajom u istočnoj Europi.

Iz Sberbanke su u ponedjeljak su za Hinu kazali da su se sastali s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen do danas.

Komentirajte prvi

New Report

Close