Predstavljena nova linija za proizvodnju toaletnog papira: “60 milijuna kuna nije bačeno u vjetar”

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2016. u 15:34
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

“Nakon probne proizvodnje, već šest mjeseci radimo u jednoj smjeni i prerađujemo 45 do 50 paleta papira dnevno i trenutno zapošljavamo 13 radnika.”

U proizvodnu liniju u Krapini, tvrtka kćer Narodnih novina Mekkoo, uložila je oko 60 milijuna kuna, od čega je samo stroj s proizvodnom linijom dugom 54 metra za proizvodnju papirne konfekciju vrijedan 33 milijuna kuna.

Kako piše Zagorje International, rukovoditelj korporativnih poslova Narodnih novina Bojan Vinek rekao je kako je kapacitet stroja, koji je jedan od tri takva u Europi (druga dva su u Italiji i Njemačkoj), u tri smjene do 150 paleta papira, odnosno prerada do 20 tona papira dnevno. Na tržište iz pogona dnevno može izaći četiri do pet šlepera toaletnog papira i papirnatih ručnika.

– Iako se po medijima priča kako smo u vjetar bacili 60-ak milijuna kuna, vidite i sami da to nije istina i da se ovdje proizvodi. Činjenica je da na početku sve nije bilo pripremljeno kako je trebalo, no nakon što smo smijenili tročlanu Upravu, čime se uštedjelo, ali koja nije ni opravdala naša očekivanja, te imenovanjem novog predsjednika Uprave od 18. siječnja, Darija Kosa, stvari polako dolaze na svoje mjesto.

Nakon probne proizvodnje, već šest mjeseci radimo u jednoj smjeni i prerađujemo 45 do 50 paleta papira dnevno i trenutno zapošljavamo 13 radnika. No, u posljednje vrijeme aktivno radimo na marketingu i brendiranju svog proizvoda, tako da ćemo uskoro uz proizvodnju papira za naš trgovački lanac početi proizvoditi i za austrijsku firmu Euro – papir koja posluje na tržištu desetak zemalja.

Uskoro ćemo uvest i rad u dvije i tri smjene i zaposliti još radnika – rekao je Vinek.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Odma ih prebacit preko puta upravne zgrade nn u remetinac.nn treba privatizirati,tamo ima kriminala ko u prici

ROI je 214 godina, obzirom na potražnju i upravljački kadar! Nije bačeno u vjetar…..


6o miljona kuna. Al ce bit sranja sad. Evo predlazem narodnim novinama neka na guz papiru stampaju hrvatske zakone jer isti i jesu jedino za obrisat guzicu.

dobra ideja, jedino bi tako mogli uredno pratiti sve promjene, svako jutro novi Zakon

6o miljona kuna. Al ce bit sranja sad. Evo predlazem narodnim novinama neka na guz papiru stampaju hrvatske zakone jer isti i jesu jedino za obrisat guzicu.

New Report

Close