Predsjednik uprave Leda dao ostavku, imenovan novi

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2018. u 13:02
Foto: Press

Dario Vrabec predsjednik Uprave Leda d.d., obavijestio je Nadzorni odbor Leda da na svoj zahtjev daje ostavku na mjesto predsjednika Uprave i napušta kompaniju.

Izvanredna uprava zahvaljuje se Dariju Vrabecu na njegovom dugogodišnjem doprinosu uspješnom poslovanju Leda te očuvanju proizvodnje u izuzetno teškim uvjetima koji su prethodili otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru kao i tijekom samog postupka.

Po primitku obavijesti Daria Vrabeca, održana je sjednica Nadzornog odbora Leda na kojoj su njegovi  članovi primili na znanje ostavku dosadašnjeg predsjednika Uprave i imenovali Marina Poljaka za novog predsjednika Uprave Leda d.d.

Riječ je o menadžeru s gotovo dvadeset godina upravljačkog iskustva u multinacionalnim kompanijama iz FMCG sektora. Marin Poljak dolazi iz tvrtke Philip Morris International s pozicije direktora transformacije za ključna europska tržišta, a prethodno je bio na poziciji direktora marketinga i komercijalne strategije Philip Moris International Alpe Adria. U razdoblju od 2013. do 2016. godine bio je komercijalni direktor i član Uprave Philip Morrisa Zagreb, čemu je prethodila pozicija marketinškog menadžera EEMA regije. Prije Philip Morrisa bio je zaposlen u British American Tobacco gdje je bio rukovoditelj marketinga za tržišta Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a nakon toga i brand menadžer za premium brandove u Ukrajini i Moldaviji te grupni brand i HoReCa menadžer u Turskoj. Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te cijeli niz dodatnih internacionalnih profesionalnih usavršavanja.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Pretvorili su ovu državu doslovno u cirkus. Kako je moguće da je Peruško protjerao 20 članova iz uprava tvrtki kćeri.

Udruženi zločinački pokret HDZ-a i kompanjona ide dalje, samo ih međunarodni sudovi mogu zaustaviti. U ovoj zemlji oni sve kontroliraju.

Cisti medijski spin. Zna se vec tjednima da je “zamoljen” da ode kao i koga Perusko stavlja na tu poziciju!
Toliko o prciji koja nikada nece postati sredjeno financijsko drustvo jer Ledo je i dalje d.d. ali radi se tko i kako zeli bez ikakve odgovornosti.

Prepisivaj imovinu na zenu. Zna se tko je odgovoran za jamstva. Kakav si ti menadzer kad se ne mozes oduprijeti pritisku.

New Report

Close