Poznata građevinska tvrtka našla se u nezavidnoj situaciji

Arhivska fotografija: Marko Mrkonjić / Pixsell Arhivska fotografija: Marko Mrkonjić / Pixsell

U rješenju se navodi da je privremena stečajna upraviteljica dužna posebno provjeriti je li dužnik imao promet nekretninama u razdoblju od četiri godine prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka te postoje li probojne pravne radnje dužnika.

Jedna od najpoznatijih slavonskih građevinskih tvrtki, sa sedamdesetogodišnjom tradicijom - osječka Gradnja, u nezavidnoj je situaciji. Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 4. siječnja pokrenuo je po službenoj dužnosti prethodni postupak nad dužnikom - Gradnjom d.o.o., a privremenim stečajnim upraviteljem (metodom slučajnog odabira - automatskom dodjelom) imenovana je Boja Stanković.

Kako se navodi na e-oglasnoj ploči osječkog Trgovačkog suda, privremena stečajna upraviteljica, prema sudskom rješenju, dužna je ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka i mogu li se imovinom dužnika namiriti troškovi postupka, te dostaviti sudu izvješće u roku od osam dana od dana održavanja ročišta. Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka sazvano je za 27. veljače.

Kako piše Glas Slavonije, privremena stečajna upraviteljica ovlaštena je prema rješenju suda stupiti u poslovne prostorije dužnika te tamo provesti sve potrebne radnje, pregledati poslovne knjige, odnosno prikupiti potrebne podatke. U rješenju se navodi da je privremena stečajna upraviteljica dužna posebno provjeriti je li dužnik imao promet nekretninama u razdoblju od četiri godine prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka te postoje li probojne pravne radnje dužnika.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve