Poznata građevinska tvrtka našla se u nezavidnoj situaciji

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2019. u 09:16
Arhivska fotografija: Marko Mrkonjić / Pixsell

U rješenju se navodi da je privremena stečajna upraviteljica dužna posebno provjeriti je li dužnik imao promet nekretninama u razdoblju od četiri godine prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka te postoje li probojne pravne radnje dužnika.

Jedna od najpoznatijih slavonskih građevinskih tvrtki, sa sedamdesetogodišnjom tradicijom – osječka Gradnja, u nezavidnoj je situaciji. Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 4. siječnja pokrenuo je po službenoj dužnosti prethodni postupak nad dužnikom – Gradnjom d.o.o., a privremenim stečajnim upraviteljem (metodom slučajnog odabira – automatskom dodjelom) imenovana je Boja Stanković.

Kako se navodi na e-oglasnoj ploči osječkog Trgovačkog suda, privremena stečajna upraviteljica, prema sudskom rješenju, dužna je ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka i mogu li se imovinom dužnika namiriti troškovi postupka, te dostaviti sudu izvješće u roku od osam dana od dana održavanja ročišta. Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka sazvano je za 27. veljače.

Kako piše Glas Slavonije, privremena stečajna upraviteljica ovlaštena je prema rješenju suda stupiti u poslovne prostorije dužnika te tamo provesti sve potrebne radnje, pregledati poslovne knjige, odnosno prikupiti potrebne podatke. U rješenju se navodi da je privremena stečajna upraviteljica dužna posebno provjeriti je li dužnik imao promet nekretninama u razdoblju od četiri godine prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka te postoje li probojne pravne radnje dužnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close