Poslovanje u Ini učinkovitije i sigurnije s eRačunom

Autor: Darko Bičak , 06. prosinac 2017. u 22:00
Novi korak ka potpunoj digitalizaciji u tvrtki/Duško Jaramaz/PIXSELL

Novi način poslovanja pojednostavit će razmjenu dokumenata s kupcima i klijentima te smanjiti greške.

U današnjem poslovnom okruženju digitalne ekonomije, poslovne transakcije odvijaju se digitalno i u realnom vremenu pa se tom trendu priključila i nacionalna naftna kompanija Ina uvođenjem elektroničkog računa (eRačun). 

Naime, Ina omogućuje elektroničku razmjenu dokumenata sa svojim dobavljačima i kupcima što je poslovni standard u potpunosti usklađen s pravilima EU. Kako ističu u samoj kompaniji, uvođenje elektroničkog računa predstavlja se kao primarni oblik razmjene računa s kupcima i dobavljačima čime kompanija dodatno osnažuje svoju ulogu pokretača modernoga gospodarstva u zemlji.

Kako pojašnjava Goran Pavlović, direktor TRS-a, članice Ina grupe, eRačun osigurava brojne pogodnosti, kao što su eliminacija pogrešaka prilikom unosa podataka, znatno smanjeni troškovi isporuke i obrade računa, trenutačna dostava računa bez mogućnosti gubitka računa na putu do primatelja, brža naplata, kontrola plaćanja, olakšan pristup podacima za plaćanje, sigurna arhiva računa, ušteda vremena i poboljšanje odnosa između klijenata. Ina je još 2012. započela s uspostavom elektroničke razmjene narudžbenica, otpremnica i ulaznih računa u procesu nabave robe široke potrošnje u maloprodaji. Razmjena je uspostavljena s najvećim dobavljačima, s ciljem optimizacije i unaprjeđenja poslovnih procesa. 

 

Pavlović

Oko 35.000 hrvatskih poduzetnika svakodnevno šalje i prima e-Račune.

Nakon što je u prosincu 2015. naftna tvrtka potpisala prvi sporazum o elektroničkoj razmjeni dokumenata te time među prvima u Hrvatskoj u potpunosti ukinula razmjenu papirnatih računa s pojedinim partnerima, učinjen je novi korak ka potpunoj digitalizaciji poslovanja i poslovanju bez papira. U ovoj našoj kompaniji tako je u tijeku intenzivna komunikacija prema kupcima i dobavljačima vezano uz uvođenje eRačuna u stalno poslovanje.

"U današnjem poslovnom okruženju kada su brzi i učinkoviti poslovni procesi unutar organizacije ključni za poslovni uspjeh i povećanje konkurentnosti, drago nam je što se možemo pohvaliti uspostavom elektroničke razmjene dokumenata. Strategija naše kompanije usmjerena je na uvođenje elektroničkog računa kao primarnog oblika razmjene računa s kupcima i dobavljačima. U Hrvatskoj više od 35.000 poslovnih subjekata svakodnevno šalje i zaprima eRačune i ovakva strateška orijentacija naše kompanije će dodatno potaknuti i  osnažiti digitalizaciju hrvatskog tržišta." komentira Pavlović.

Komentirajte prvi

New Report

Close