Poslom u Hrvatskoj pokušava izbjeći zatvor

Autor: Nikolina Buljan,VLM , 09. rujan 2012. u 22:00

Direktor hrvatske tvrtke Monel kaže da su im Sergija Shoklendera kao stručnjaka za zgradarstvo preporučili njihovi talijanski partneri

Argentinac Sergio Schoklender, protiv kojeg se vodi postupak za pronevjeru 280 milijuna, zatražio je od suda u Argentini dozvolu da poslovno ode u Hrvatsku. Schoklender je sudu predočio pismo u kojem mu zagrebačka tvrtka Monel nudi tromjesečni ugovor, vrijedan 12.000 eura. Prema tom pismu on bi trebao doći u Monel kako bi njihove zaposlenike savjetovao o korištenju mobilnih građevinskih ploča. U pismu je navedeno da će mu hrvatska tvrtka platiti putne troškove leta avionom te troškove boravka u hotelu Regent Esplanade. Potpisnik pisma predočenog sudu je direktor Monela Dražen Pomper.

Ipak, Pomper kojeg smo zatekli s ovim informacijama bio je prilično začuđen te tvrdi da sa spornim pismom pa ni Schoklenderom nema ništa. “Nikad nisam čuo za tog čovjeka. Mi uopće ne radimo izvan Hrvatske”, rekao je Pomper, koji je u kasnijem službenom reagiranju naveo i da su u Monelu, čim su čuli za slučaj, trenutno obustavili bilo kakvu mogućnost daljnjih razgovora te otkazali sve termine s dotičnim gospodinom. Pomper objašnjava da su u Monelu putem interneta svojedobno kontaktirali talijansku tvrtku M2, koja im je predložila posjet argentinskog partnera s puno iskustva iz područja zgradarstva. “Nakon toga tvrtka Monel u kolovozu ove godine upućuje pismo namjere na ime i prezime koje smo dobili od talijanske tvrtke”, objašnjava Pomper. Schoklendera u Argentini sumnjiče da je pronevjerio 280 milijuna dolara koji su preko dobrotvorne organizacije Majki sa Svibanjskog trga trebali otići za gradnju kuća za siromašne. Kako pišu argentinski mediji, Schoklender je donedavno bio desna ruka Hebe de Bonafini, žene koja je stajala na čelu te organizacije. Scholender je već pred sudom izjavio da s pronevjerom novca nema ništa, već je za sve okrivio de Bonafini. Inače, Argentina i Hrvatska nemaju potpisan sporazum o izručenju pa bi Hrvatska za optuženika bila svojevrsna sigurna zona.

Komentirajte prvi

New Report

Close