‘Pomaganje društvu ima i pozitivan financijski efekt’

Autor: Bernard Ivezić , 19. studeni 2017. u 22:00
Potpredsjednik korporacije Guillaume van Gaver

Mobilni operater donirao za društveno odgovorne projekte, otkrivši kako je to važno i švedskoj državi.

Tele2 je u petak povisio ljestvicu za društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj.

Prvo, ovogodišnje donacije od ukupno 540 tisuća kuna za tri projekta društvenog poduzetništva, što ih Tele2 Hrvatska dodjeljuje u koordinaciji sa švedskom zakladom Reach for Change, uručio je osobno potpredsjednik korporacije Tele2 Guillaume van Gaver. On je po 180 tisuća kuna dodijelio udruzi Suncokret, koja promovira volonterski rad, projektu Omolab, koji razvija alate za disleksičnu djecu, i startupu Pričaj mi, koji je razvio proizvod koji potiče roditelje da provode više i kvalitetnije vrijeme sa svojom djecom.

Nakon toga je Lars Schmidt, veleposlanik kraljevine Švedske u Hrvatskoj, pojasnio da projekti korporativne odgovornosti nisu samo iskaznica kojom se otvaraju vrata institucionalnim investitorima, jer mnogim krupnim fondovima interna pravila brane da ulažu u tvrtke koje nemaju takve programe, već i da je to osnovna legitimacija pred švedskom državom.

"Švedska vlada ne vodi na međunarodna putovanja niti jednu našu kompaniju koja ne može dokazati u praksi da podržava raznolikost i radi na stvaranju boljeg društva za sve građane. To je preduvjet", kaže Schmidt. Predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj Viktor Pavlinić kaže da su inicijalno ovdje samo željeli pomoći djeci i društvu, ali da se pokazalo da program Reach for Change ima niz dobrih učinaka na kompaniju. "Čak i pozitivan financijski efekt", zaključuje Pavlinić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close