Pokrenuta predstečajna nagodba nad Varteksom

Autor: Agencija VLM, Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 15:11
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Prvo ročište bit će održano 19. ožujka u 10 sati u Kongresnoj dvorani Velesajma.

Nad “sjenom” Varteksa, nekadašnjeg tekstilnog diva iz Varaždina, Fina je otvorila postupak predstečajne nagodbe, koju su iz kompanije zatražili 20. studenog. Odlučilo je tako Nagodbeno vijeće u Zagrebu te po “špranci” pozvalo vjerovnike, osim vjerovnika prioritetnih tražbina, da u roku od 30 dana Nagodbenom vijeću prijave svoje tražbine. Također, razlučni i izlučni vjerovnici pozvani su da Vijeće obavijeste o “svojim pravima, pravnoj osnovi razlučnog, odnosno izlučnog prava i dijelu imovine dužnika na koju se odnosi njihovo razlučno odnosno izlučno pravo”.

Naravno, i dužnici, kojih ima podosta, pozvani su da vrate dugove tekstilnoj kompaniji. Prvo ročište bit će održano 19. ožujka u 10 sati u Kongresnoj dvorani Velesajma.

Podsjetimo, 14. prosinca Nagodbeno vijeće zatražilo je od Varteksa dopunu dokumentacije za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Dostavljenom dokumentacijom očito su bili – zadovoljni. Varteks je, naime, tijekom siječnja dostavio izvješće o financijskom stanju i poslovanju, planove operativnog i financijskog restrukturiranja, mišljenja revizora…

Vezano uz predstečajnu nagodbu Varteks je danas na Zagrebačkoj burzi objavio i svoje priopćenje koje možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close