Podravka predlaže dividendu od 9 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr/H , 07. svibanj 2019. u 15:42
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Uprava Podravke predložila je glavnoj skupštini, sazvanoj za 18. lipnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici.

To je dvije kune više nego prošle godine, kada su dioničari dobili dividendu od sedam kuna bruto po dionici.

Poziv za glavnu skupštinu Podravka je danas objavila putem Zagrebačke burze, a dioničarima je uz ostalo predloženo i donošenje odluke o upotrebi lanjske dobiti.

Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega bi se u zakonske rezerve rasporedio iznos od 5,66 milijuna kuna, a nakon što se dio dobiti isplati za dividendu od devet kuna po dionici, preostali bi se dio prenio u ostale rezerve. 

Prema prijedlogu, dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 16. kolovoza. 

Glavnoj je skupštini uz ostalo predloženo i donošenje odluke o izboru tri nova člana Nadzornog odbora (NO).

Naime, predsjednik NO Dubravko Štimac te članovi Petar Vlaić i Damir Grbavac su, sukladno izmjenama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, dali ostavke na te dužnosti. 

Umjesto njih, za članove Nadzornog odbora predloženi su Marina Dabić, Želimir Vukina i Tomislav Kitonić. Mandat novim članovima NO-a počeo bi teći od 1. srpnja i trajao bi četiri godine. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije lose… jel da? Tko daje i previse daje…😅😂🤣

New Report

Close