Podravka otvorila regionalni ured u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2015. u 11:49

Podravka je osnovala regionalni ured za Bliski Istok i Sjevernu Afriku sa sjedištem u Dubaiu.

U skladu s novom organizacijom upravljanja tržištima i redefiniranjem tržišnih zona poslovanja te fokusiranjem na kategorije i zemljopisne regije, Podravka je osnovala regionalni ured za Bliski Istok i Sjevernu Afriku sa sjedištem u Dubaiu, gospodarskom sjedištu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Time je i službeno započela s poslovanjem na ovom vrlo zahtjevnom, ali isto tako vrlo potentnom tržištu koje broji oko 400 milijuna ljudi.
Podravkin ured otvoren je u okviru jedne od najvećih i brzorastućih svjetskih zona slobodne carinske trgovine pod imenom Jafza (Jebel Ali Free Zone) čime je Podravka ujedno postala prva hrvatska kompanija koja je investirala u slobodnu carinsku zonu, a što je izazvalo veliko zanimanje poslovnog svijeta u regiji. 

Tijekom nedavnog posjeta Uprave Podravke Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u sklopu službenog otvorenja Podravkinog regionalnog ureda, predsjednik Podravkine Uprave Zvonimir Mršić sastao se s vodećim osobama Jafza slobodne carinske zone, nakon čega ga je primio i Tariq Saqer Bin Ghalaita, potpredsjednik za globalne komercijalne i korisničke poslove u korporaciji EZW (Economic Zones World), u sklopu koje posluje Jafza. Tariq Saqer Bin Ghalaita snažno je podržao Podravkino strateško opredjeljenje za jačanje internacionalnog poslovanja sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Osnivanjem ovog društva značajno se smanjuje razina kompleksnosti upravljanja spomenutim tržištima te povećava fokus na stvaranje dodatne potražnje i mogućnosti za daljnji razvoj Podravke na internacionalnom tržištu.
    
Za direktora Podravkinog društva u Dubaiu imenovan je Nermin Salman, menadžer s bogatim internacionalnim iskustvom, koji dolazi s pozicije regionalnog direktora Gorenja za Srednji istok, Iran i Sjevernu Afriku. Nermin Salman je u svojoj uspješnoj karijeri obavljao niz odgovornih funkcija. Između ostalog, od 1998. do 2003. godine bio je na poziciji direktora Droge d.o.o. Sarajevo, a nakon toga prelazi na poziciju člana Uprave Droge Portorož zaduženog za izvoz, nabavu i marketing te tržište Slovenije. Ujedno je od 2001. do 2003. godine obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora Konzum d.o.o. Sarajevo. 
Uz obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, završio je i niz međunarodnih tečajeva i škola, a govori engleski, ruski i slovenski jezik.

Jafza je osnovana 1985. godine i u kratkom periodu postala je jedna od najvećih svjetskih poslovnih zona s više od 7.100 registriranih kompanija iz cijelog svijeta.

Svojom lokacijom i logističkim mogućnostima osigurava dobru povezanost s većinom svjetskih tržišta, a svojom infrastrukturom i pristupom klijentima omogućava lakše povezivanje kompanija i međusobnu suradnju. 

 

Komentari (11)
Pogledajte sve



Reci u kojem ducanu, svega ti. Odmah kupujem ako je AED 4.95 tegla.

Géant u Yas mallu. Akcija je bila.
[/quote]

donijet ću vam ja dečki kutije sa akcije…i zašto otvaraju predstavništvo u dubaiu a ne u glavnom gradu? bit će da bi dečki malo jebavali…


Reci u kojem ducanu, svega ti. Odmah kupujem ako je AED 4.95 tegla.

Géant u Yas mallu. Akcija je bila.

Reci u kojem ducanu, svega ti. Odmah kupujem ako je AED 4.95 tegla.


I opet lazes. Nije ni iz Abu Dhabija.

Ma nemoj… odakle je patriče?

New Report

Close