Podravka osvojila Posebnu nagradu za ljudska prava

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2016. u 16:27
Foto: Press

Na 8. konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, koja se u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Gradske Skupštine Grada Zagreba održala danas u Hotelu Esplanade u Zagrebu, Podravki je uručena Posebna nagrada za ljudska prava za Udrugu PULS.

Prilikom preuzimanja nagrade, gđa Jasenka Maltarić-Dujnić, starija potpredsjednica za Upravljanje ljudskim potencijalima u Podravki istaknula je: „Za nas u Podravki Udruga PULS predstavlja veliki ponos jer dokazuje da je dovoljan entuzijazam malog broja zaposlenika kako bi se pokrenula lavina dobrote. Uprava kompanije od prvog je dana pružila Udruzi snažnu podršku i Podravka je uvijek spremno odgovarala na potrebe osjetljivih skupina u društvu upravo na poziv PULS-a. Na taj način ojačali smo dodatno brand Podravka u segmentu društveno odgovornog poslovanja i nastavili nizati dobre prakse, uvijek pozivajući svoje poslovne partnere da čine isto.“

Udruga volontera Podravke PULS nastala je u okviru SHAPE pripravničkog programa u sklopu kojeg Podravkini najmlađi visokoobrazovani zaposlenici rade na grupnim mini projektima. Jedan od mini projekata koji su dobili SHAPE pripravnici bio je osmisliti mehanizam koji će zaposlenicima Podravke omogućiti volonterski angažman, odnosno kojim će već na početku svoje profesionalne karijere osvještavati značaj i važnost područja društveno odgovornog ponašanja naše kompanije. Njihovo rješenje zadatka je upravo Udruga PULS, skraćenica za izraz PODRAVKAŠI U LANCU SREĆE. Udruga je isključivo rezultat  motiviranih i visoko osviještenih mladih zaposlenika prema volonterstvu kao jednog od segmenata društveno odgovornog poslovanja.  Danas ona broji 138 članova dok su  u protekle tri godine odrađene 24 aktivnosti i inicijative, a članovi su i članovi Uprave Podravke. Ciljevi koje je pred sebe Udruga PULS postavila u Statutu su, između ostalog, i promicanje ideje o volontiranju, pružanje besplatne pomoći potrebitima te osiguranje i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženim i isključenim društvenim skupinama. Udruga je, kroz svoju upravljačku strukturu i fleksibilnu organizaciju, postavila okvir sigurne i poticajne radne okoline u kojoj su različitosti znanja i identiteta sadržane u generacijskim razlikama prepoznate kao izvor dodane vrijednosti za PULS i Podravku te je aktivno pridonijela podizanju javne svijesti o specifičnim problemima ljudskih prava u zajednici kroz aktivnosti poput pružanja pomoći izbjeglicama u migrantskoj krizi 2015. godine.

Kroz djelovanje Udruge PULS, Podravka je stekla veliki broj novih partnera, poput Udruge Latice, Naših anđela, Zaklade Ana Rukavina, Udruge Osmijeh i brojnih drugih, a neka od tih partnerskih odnosa prerasla su u prava prijateljstva. Kao  najznačajnije projekte izdvojili bismo: prikupljanje pomoći za poplavljenu Slavoniju, suradnju s Udrugom Latice koja okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama te pružanje pomoći izbjeglicama u migrantskoj krizi.

 

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close