Podravka gradi sušaru u Virovitici

Autor: Suzana Lepan-Štefančić/VL , 27. svibanj 2018. u 21:59
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Proizvodit će povrće za Vegetu.

Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće, a povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će za Vegetu.

Sažetak je to razgovora predstavnika Podravke, uz direktora za proizvodnju Zdravka Dimača, s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, načelnicima općina i predstavnicima poljoprivrednih poduzeća i struktura županije.

Važan je to projekt koji će dati dodatni gospodarski zamah tom području, pa lokalne vlasti vijest o gradnji sušare dočekuju raširenih ruku.

Povrtlari iz Virovitičko-podravske županije proizvodit će kulture potrebne za Vegetu – mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir. Godišnje će trebati oko 40.000 tona svježeg povrća kako bi se dobilo oko 3500 t sušenog.

Podravka nudi organizaciju proizvodnje, od sadnje do branja. Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena kroz dvije godine, a donijet će važna radna mjesta i otvoriti vrata kooperantima iz grada i županije.

Slična tvornica u Poljskoj zapošljava 120 ljudi. Ova je županija zanimljiva investitorima jer ima jedan završeni sustav navodnjavanja, a u skoroj budućnosti postojat će još takva četiri i ukupno 5000 hektara navodnjavanih površina.

Komentari (2)
Pogledajte sve


U Vrpolju kod Slavonskog Broda već postoji sušara koja skoro nikad nije radila komercijalno. Pitanje je u kojem je stanju.

u drugom stanju, razj.bena,
to je kupila neka matalna industrija, halu, ostalo je išlo u sekundarne sirovine, ulagači država, županija i svi što nisu novci njihovi
https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/susionica-povrca-u-vrpolju-konacno-prodana-20

http://www.glas-slavonije.hr/294267/4/Drzava-na-Susionici-u-Vrpolju-izgubila-30-milijuna-kuna

U Vrpolju kod Slavonskog Broda već postoji sušara koja skoro nikad nije radila komercijalno. Pitanje je u kojem je stanju.

New Report

Close