Počela nastava na Poslovnoj školi za studente

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2012. u 22:00

HUP-ov riječki studij ponovno pohađaju najbolji studenti

Poslovna škola za studente, koju Hrvatska udruga poslodavaca podružnica Rijeka, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Sveučilištem u Rijeci već šestu godinu uspješno provodi, krenula je s prvim aktivnostima sredinom svibnja. Promocijom poslovne kulture temeljene na znanju te povezivanjem najboljih studenata s poslovnim svijetom i usvajanjem novih znanja i vještina nastoji se osigurati kompetentnu i konkurentnu radnu snagu.

Deset tema
Konkurentne tvrtke stvaraju upravo mladi kompetentni ljudi i time postaju ključni razvojni faktor gospodarstva i društva općenito. Na natječaj je, kao i prethodnih godina, prijavljen veći broj od mogućeg broja studenata koji će sudjelovati u aktivnostima projekta ove godine. Uspostavom kriterija koji uključuju razne aspekte akademskih i drugih aktivnosti izabrani su najbolji studenti završnih godina studija Sveučilišta u Rijeci, koji svojim postignućima i osobinama zaslužuju i prije svega žele nešto više od samog studija. Studenti su dobili priliku da potpuno besplatno usvoje paket poslovnih znanja na deset tema od predavača koji dolaze iz prakse. Program Poslovne škole za studente usmjeren je na stjecanje i razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina, timski rad, prodajne vještine, upoznavanje s menadžerskim alatima, kao i osnovama financija i poslovnog planiranja. Osim navedenog program obuhvaća i sljedeće tematske cjeline: marketing, poslovnu etiku i DOP, upravljanje ljudskim potencijalima, poduzetništvo i “leadership” te radno pravo u praksi.

Upoznavanje poslovanja
Studenti će usvojiti znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te kroz upoznavanje poslovanja renomiranih tvrtki iz regije usvojiti praktične vještine i znanja na primjerima iz prakse, poslovnim slučajevima i slično. “Poslovna škola za studente 2012.” s prvim aktivnostima krenula je u srijedu 15. svibnja 2012. kada su studenti sudjelovali psihologijskom testiranju, a postignuti rezultati prezentirani su svakom pojedinačno na simulaciji intervjua. U ponedjeljak i utorak, 28. i 29. svibnja 2012., studenti će sudjelovati na prvom seminaru o “Komunikacijskim i prezentacijskim vještinama”. Predavači seminara bit će Barbara Marot, prof. psih. i Alen Marot, prof. psih. iz edukacijsko savjetodavnog centra Optimum, koji su ujedno proveli psihologijsko testiranje te intervju sa studentima.

Komentirajte prvi

New Report

Close