Plinacro i rumunjska tvrtka potpisali ugovor vrijedan 8,2 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. kolovoz 2018. u 11:51
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Iz Plinacroa napominju da su građevinski radovi započeli prije tri tjedna, a potpisivanjem ugovora inicirana je završna faza u realizaciji iznimno značajnog projekta.

Plinacro i rumunjska tvrtka SC Euro Gas Systems S.R.L. potpisali su ugovor o isporuci glavne opreme za izgradnju kompresorske stanice kod Velike Ludine, a vrijednost ugovora je oko 8,2 milijuna eura, izvijestili su u petak iz Plinacroa

"Između dviju tvrtki potpisan je ugovor za isporuku, ugradnju, puštanje u rad i održavanje glavne opreme (tri kompresorske jedinice) za prvu kompresorsku stanicu (KS1) na hrvatskom plinskom transportnom sustavu. Kompresorska stanica, maksimalne snage 4,2 MW, bit će izgrađena u Moslavini, kraj Velike Ludine", navodi se u priopćenju.

Ugovor, vrijednosti oko 8,2 milijuna eura, rezultat je međunarodnog javnog natječaja na kojem je rumunjska tvrtka bila najpovoljniji ponuđač, a potpisali su ga predsjednik uprave Plinacra Ivica Arar i direktor EGS-a Roger Herman Wachter.

Iz Plinacroa napominju da su građevinski radovi započeli prije tri tjedna, a potpisivanjem ugovora inicirana je završna faza u realizaciji iznimno značajnog projekta.

"Izgradnjom KS1 povećat će se sigurnost opskrbe svih korisnika Plinacrova transportnog sustava, omogućiti povećanje fleksibilnosti upravljanja postojećim transportnim kapacitetima te racionalno povećanje kapaciteta prema potrebama tržišta. Pored toga, osigurat će se uspostava stalnog dvosmjernog kapaciteta na postojećoj interkonekciji između Hrvatske i Mađarske, na pravcu Donji Miholjac – Dravaszerdahely, što će omogućiti i otpremu plina s budućeg LNG terminala na Krku prema Mađarskoj i trećim zemljama", ističu iz Plinacroa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close