Plava Laguna u prošloj je godini povećala prihod za oko tri posto

Autor: Marija Crnjak , 13. veljača 2013. u 13:09
Thinkstock

Plava Laguna u prošloj je godini povećala prihod za oko tri posto, ostvarivši 550 milijuna kuna ukupnog prihoda.

Plava Laguna u prošloj je godini povećala prihod za oko tri posto, ostvarivši 550 milijuna kuna ukupnog prihoda, uz dobit prije oporezivanja od 93 milijuna kuna, što je na lanjskoj razini.

Poslovanje Plave Lagune u čijem su sastavu kapaciteti najvećim dijelom u Poreču i dubrovačkoj regiji,  lani je obilježila rekonstrukcija Hotela Parentium koji je podignut na četiri zvjezdice, no otvoren je tek u kolovozu. Stoga je gotovo polovicu top sezone Plava Laguna poslovala bez jednog hotela, napominje se u upravo objavljenom izvješću Uprave, zbog čega su ukupna godišnja noćenja Grupe pala doduše samo za 1,5 posto.

Pritom u Upravi ističu da je u  podružnici Hoteli Croatia u Dubrovniku i Cavtatu zabilježila porast volumena od  čak 16 posto. Kad bi se izuzelo poslovanje Hotela Parentum, Grupa je ostvarila rast od 5 posto. najveći porast noćenja je u kampovima, pogotovo u srpnju zahvaljujući nizozemskim turistima. Također, zbog dizanja kvalitete smještaja Plava Laguna lani je podigla cijene  za 4,6 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close