Plava laguna investirala pola milijarde kuna

Samo ljetos otvoreni Park Resort koštao je oko 245 milijuna kuna Samo ljetos otvoreni Park Resort koštao je oko 245 milijuna kuna

Nakon rekordnog budžeta u ovoj, porečka tvrtka i u idućoj godini ulaže - u Poreč, Umag i Rijeku.

Turistička tvrtka Plava laguna iz Poreča ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti, pola milijarde kuna.

Kako ističu, investicija u Park Resort u Poreču iznosila je 245 milijuna kuna, a riječ je o obiteljskom proizvodu koji se sastoji od 309 smještajnih jedinica, od čega 154 hotelske sobe i suiteva, 91 garden suites, 43 apartmana te 21 vila. U Umagu je, između ostalog, investirano u potpunu rekonstrukciju kampa Stella Maris, u vrijednosti od 84 milijuna kuna, te u Garden Suites&Rooms Sol Umag u iznosu od 35 milijuna kuna.

Iz Porečke tvrtke najavljuju da će Plava laguna i u 2019. nastaviti s velikim investicijama u svoje objekte te će tako u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka ložiti 300 milijuna kuna.

Ključne investicije uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i temeljito uređenje kampa Savudrija koje uključuje i nove, dodatne sadržaje u kampu. Procijenjena vrijednost ulaganja u kamp je 46 milijuna kuna te će biti riječi o najvećoj investiciji Plave lagune u Umag tijekom 2019.

Tako će Camping Savudrija postati kamp za obitelji i parove s ponudom "aktivnog odmora", pri čemu će se urediti postojeće parcele te uvesti mobilne kućice i glamping šatori. Gledajući ukupno 2018. i 2019. ulaganja Plave lagune iznose više od 750 milijuna kuna, što su najviši iznosi u novijoj povijesti tvrtke.

Komentari (1)
  • ozapa
    ozapa 16:42 18.12.2018.

    Izgradnja nove upravne zgrade? Nije neka sreća za dioničare.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve