Pivac u Ravči za 10 mil. eura gradi pršutanu

Autor: Slavica Vuković/VL , 19. ožujak 2017. u 21:59
Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić i Ivica Pivac, direktor MI Braća Pivac/Ivo Čagalj/PIXSELL

Pivac planira broj zaposlenih sa 70 povećati na najmanje sto.

Mesna industrija Braća Pivac i Grad Vrgorac potpisali su ugovor o kupoprodaji triju parcela u Gospodarskoj zoni Ravča ukupne površine 32.695 četvornih metara. Ivica Pivac, suvlasnik Mesne industrije Braća Pivac, najavio je ulaganje od 10 milijuna eura u Ravče kroz gradnju pršutane, te preseljenje i modernizaciju cijelog pogona iz Vrgorca u Ravču.

Pivac planira broj zaposlenih sa 70 povećati na najmanje sto.  "Naši kapaciteti postali su premaleni i radujemo se što stavljanjem u funkciju Gospodarske zone Ravče možemo ostvariti planove za proširenje. Pršutanu planiramo početi graditi najkasnije za pola godine, a očekujemo da će biti u punoj funkciji za dvije godine. Sirovina za novi pogon bit će 90% s hrvatskih pašnjaka", poručio je Pivac.

Riječ je o investiciji MI Braće Pivac koja je kupnjom Vajde u Čakovcu zaokružila svoj poslovni ciklus. Proizvodnju svinja podignuli su s 35.000 na 100.000, a planiraju ih, s kooperantima, proizvoditi 200.000 godišnje. Sadašnju proizvodnju od 2500 tona godišnje, od čega većina završava na policama domaćih trgovina, planiraju udvostručiti. Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, istaknuo je kako su prije osam mjeseci, kada su preuzeli vlast u Vrgorcu, imali naizgled bezizlaznu situaciju u Gospodarskoj zoni Ravča u kojoj je bilo popunjeno samo 5% kapaciteta, a danas je na 85%.

Komentirajte prvi

New Report

Close