Pipuniću za pršutanu prva rata nakon 11 mjeseci

Autor: Božica Babić , 10. studeni 2016. u 14:19
Marko Pipunić u novoj pršutani/M. Mrkonjić/PIXSELL

Osječki poduzetnik tražio ruralne potpore za tri projekta, za dva su odluke odobrene u mandatu Tihomira Jakovine poništene od strane ministra Davora Romića.

Tvrtki Prosciutto pannonico iz Čepina isplaćeno je 15 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja RH do 2020, izvijestili su u srijedu iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Za taj investicijski projekt ukupno je kroz mjeru četiri zatraženo 38,5 milijuna kuna potpore. Vlasnik Marko Pipunić ne skriva koliko je ostao zatečen upitom o isplati, za koju nije doznao od Agencije nego iz medija. Zahtjev za isplatu odobrene mu potpore, kaže, Agenciji je poslao još 15. prosinca 2015. "Evo, uskoro će i godinu dana od podnošenja zahtjeva, no u tom razdoblju iz Agencije glasa nije bilo čuti kada mogu očekivati odobrenu potporu premda je proizvodnja pršuta već mjesecima u punom pogonu", otkriva Pipunić s gorčinom u glasu. Navodi kako su mu u međuvremenu iz Agencije poslali rješenja kojima su poništene prethodno dobivene odluke o ruralnim potporama za još dva projekta, ukupne vrijednosti 76 milijuna kuna, vezana također uz mesnu industriju u tvrtkama Copadio i Salami aurea. 

"Mladost napušta Slavoniju, političarima su usta puna najava o zaustavljanju depopulacije u ruralnim područjima. Punih 50 godina nije bilo ovakve investicije u slavonskom prostoru, u tri proizvodna pogona plan je investirati 600 milijuna kuna od čega bi ruralne potpore iznosile oko 114 milijuna. Nisu 76 milijuna uzeli meni, ja ću živjeti i poslovati i bez toga, već projektima u kojima bi radilo nekoliko stotina zaposlenika, a tu su i brojni kooperanti", veli Pipunić i dodaje kako se ipak želi nadati da za ostatak potpore, u visini 23,5 milijuna kuna, neće čekati idućih godinu dana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close