PIK Vrbovec počeo izvoziti u najveći trgovački lanac u Poljskoj

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2017. u 11:39
FOTO: Press

PIK Vrbovec počeo je izvoziti u najveći poljski trgovački lanac Biedronka, izvijestili su u petak iz PIK-a.

Biedronka, dio portugalske grupacije Jeronimo Martinis Group, odnedavno na svoja 2.722 prodajna mjesta u Poljskoj nudi i proizvode PIK Vrbovca, kaže se u priopćenju no ne navodi se o kojim količinama je riječ. 

Ovaj izvozni iskorak događa se u okviru Balkanskog tjedna, pri čemu su hrvatski proizvodi dostupni u obliku narezaka – Zimska i Kulen pod Biedronkinim brendom Smaki Swiata (Okusi svijeta), a Dalmatinski pršut pod Premium Biedronka trgovačkom robnom markom, stoji u priopćenju.

"Tržište Poljske, s čak 38 milijuna stanovnika, predstavlja ogromni izvozni potencijal za hrvatske proizvode. Jako nam je drago da je Biedronka prepoznala kvalitetu i snagu PIK Vrbovca i činjenicu da smo u mogućnosti udovoljiti izrazito visokim standardima koje zahtijevaju,"  istaknula  je direktorica marketinga PIK-a Vrbovec Tihana Vujčić.

U zadnjih nekoliko godina poslovanje PIK Vrbovca, kako ističu iz tvrtke, sve je više usmjereno na izvoz pa je tako u 2016. petina prodanih proizvoda plasirana na strana tržišta, što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na 2015. godinu.

Osim na tržišta CEFTA-e, PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi i u zemlje Europske unije. Najvažnija tržišta u EU su Italija, Rumunjska, Švedska, Mađarska i dr., a izvoz PIK Vrbovca čini preko jedne trećine ukupnog izvoza mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ovu upravu pod hitno treba smijeniti, ODMAH, sramota, proizvoditi robne marke za poljsko tržište, kolika je marža na to? Haaaa. Dno dna likovi, kolike će plaće biti radnicima u piku da rade za poljake, 3000 kuna neto. A novinari ovu vijest uzdižu kao nekakav uspjeh, pa odi novinarčiću u pik Vrbovec rezati salame kad je to tako dobar posao.

Koji gubitnici, PIK Vrbovec uvaženi brend se hvali da proizvodi privatnu robnu marku za poljski trgovački lanac …. i Zvečevo se nedavno hvalilo kako proizvodi za Tesco (istočnoeuropska tržišta), a znamo kako su završili (i ne zbog Agrokora) … pokrite se ušima

New Report

Close